Olemme Facebookissa!

26.07.2018 Ohjelmaa, kahvia ja mökkiläisten tarinoita

Vehkajärven mökkiläiset saivat nauttia musiikkiesityksistä, puheista sekä kahvista ja pullasta Vehkajärven suojeluyhdistyksen tapahtumassa Särkän lavalla.
Vehkajärven suojeluyhdistys järjesti viime viikon lauantaina mökkiläisille suunnatun tapahtuman Särkässä. Iltapäivän aikana luvassa oli monenlaista ohjelmaa, kahvitusta sekä tutustumista mökkiläisten ja paikallisten kesken.

– 2016 vuonna pidimme ensimmäisen suojeluyhdistyksen tapahtuman Järvelässä, mutta nyt tulimme tänne Särkkään, niin ei ainakaan ilma haittaa, kertoo Vehkajärven suojeluyhdistyksen puheenjohtaja Jorma Oinaanoja.  


Paikalle oli saapunut mökkiläisiä ympäri järven.


– Aika kivasti on porukkaa lähtenyt liikkeelle, tuumii Oinaanoja.


Särkän lavalla ohjelma alkoi Oinaanojan tervetulosanoilla, joissa hän kiitteli järven mökkiläisiä Vehkajärven puhtaudesta.


– Suuri kiitos kuuluu teille mökkiläisille järven puhtaanapidosta.  Monissa paikoissa on näin lämpiminä kesinä levää, mutta Vehkajärvi on ainakin toistaiseksi puhdas, iloitsi Oinaanoja tervetulosanoissaan.
Puheenvuoron käytti myös Punkalaitumen kunnanjohtaja Jyrki Moilanen, joka toivotti mökkiläiset myös asumaan Punkalaitumelle.


– Vehkajärven merkitys on koko kunnalle suuri. Tämän järven rannalla on myös kaksi hoidettua kunnan uimarantaa. Kiitos teille kaikille, jotka vietätte loma-aikoja täällä Vehkajärven rannalla. Kunnassa olemme valmiita auttamaan, mikäli haluatte muuttaa kesäasunnon ympärivuotiseen käyttöön ja muuttaa tänne Vehkajärven rannalle, muistutti Moilanen.


Lisäksi tapahtumassa oli runsaasti musiikkia, kun Retrotytöt esittivät lauluja, EL Punkalaitumen yhdistyksen tanhuporukka tanssia ja Loimaalta paikalle saapuneet Combo ja Sawisormet ilahduttivat paikalla olijoita musiikillaan. Särkän ulkopuolella Punkalaitumen VPK esitteli kalustoaan. Lisäksi LHJ sekä Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys olivat paikalla antamassa neuvontaa niin jätteistä kuin jätevesiasioistakin.


Vehkajärven suojeluyhdistys jakoi tilaisuudessa myös kunniamaininnan, Vehkajärvi-laatan, Punkalaitumen seurakunnalle, jonka oli vastaanottamassa seurakuntapastori Minna Rahko.
Kaikille paikalle saapuneille tarjottiin myös kahvit ja myynnissä oli sekä makkaraa että lettuja.


Tarinoita Vehkajärven ympäriltä


Helsinkiläiset Kirsi ja Jussi Matikkala sekä Kaarina Hietala olivat saapuneet yhdistyksen tapahtumaan mielenkiinnosta.


– Mökkimme on aivan Särkkää vastapäätä. Saimme kirjeen suojeluyhdistykseltä ja siltä pohjalta olemme täällä. Molemmat mökkinaapurimme on myös täällä mukana, kertoo Jussi Matikkala.
Jussi Matikkalan vanhemmat ostivat mökin Vehkajärven rannalta 1960-luvulla.


– Me vietämme täällä suuren osan loma-ajoistamme. Vaimoni haluaa joskus käydä myös Pariisissa, mutta en oikein ymmärrä, mitä siellä Pariisissa on, mitä Punkalaitumelta ei löytyisi, naurahtaa Matikkala.


Ari-Pekka Karppo sekä Hanne Saarikangas olivat myös saapuneet Helsingistä mökille viettämään kesäistä päivää ja saapuivat tapahtumaan Särkkään. Karpon isoisä on rakentanut mökin Vehkajärven rannalla 1950-luvulla.


– Minulla on ollut suuri huoli järven kunnosta, mutta tänä kesänä ei ole levää näkynyt ollenkaan, kertoo Karppo järven tilanteesta.

 

Evästeet