Olemme Facebookissa!

26.04.2019 Saimikoti tarjoaisi mahdollisuuden hoivayrittäjälle

Kunnanjohtaja Tuija Ojala rohkaisee yrittäjiä pohtimaan mahdollisuutta ryhtyä hoivayrittäjäksi tyhjilleen jäävään Saimikotiin.
Toukokuun loppuun mennessä tyhjäksi jäävä Saimikoti tarjoaisi hyvän mahdollisuuden hoivayrittäjyyteen. Tätä mieltä on kunnanjohtaja Tuija Ojala.

Ojalan mukaan Saimikotiin sopisi erityisen hyvin kevennetyn palveluasumisen yksikkö. – Tälle palvelulle olisi myös kysyntää ihan Sastamalaa myöden.


Kevennetty palveluasuminen on tarkoitettu ikäihmisille, jotka eivät tarvitse hoivaa ja valvontaa ympäri vuorokauden. Hoitajamitoitus tällaisessa hoivapalvelussa on 0,3. Saimikodissa asuinhuoneita on kymmenelle asiakkaalle.


– Vielä tällä hetkellä kevennetty palveluasuminen ei ole Sotesissa palvelusetelin piirissä mutta käsittääkseni asiaa valmistellaan. Esperi Care on puolestaan ilmoittanut, että Saimikoti voidaan irrottaa nykyisestä vuokrasopimuksesta, Tuija Ojala kertoo.


Saimikoti valmistui vuonna 2004 dementiakodiksi Punkalaitumen Vanhustenkotiyhdistyksen rakennuttamana. – Rakennushan on hoivatoimintaan ihanteellinen viehättävine pihoineen. Tukipalvelutkin Pakarin puolella ovat lähellä.


– Kannustan niitä, jotka ovat hoiva-alan yrittäjyydestä kiinnostuneita, ottamaan rohkeasti yhteyttä kuntaan. Lähdetään yhdessä pohtimaan tilannetta ja viemään asiaa eteenpäin, rohkaisee Tuija Ojala.

 

Evästeet