Olemme Facebookissa!

25.10.2018 EU-ruokaa Punkalaitumelle yli 1 000 kiloa

Diakonissa Jaana Pyykkö johdatteli ”EU-ruokakaravaania” seurakuntatalolla. Vas. Marko Moisio, Juha Härmä, Merja Rantanen, Jaana Pyykkö, Lotta Tuominen ja Manu Löytty.
Vuodesta 2015 asti Suomen eri paikkakuntiin on jaettu EU-ruokaa puolen vuoden välein. Punkalaitumelle ruokakuorma saapui viime viikolla ja sitä oli kokonaisuudessaan 1 019 kiloa.

– Pienituloiset eläkeläiset, perheet ja työttömät voivat hakea kerran kuussa ruokakassin, josta löytyy monenlaisia elintarvikkeita, kertoo diakonissa Jaana Pyykkö.


Ruoka-avun rahoittaa EU:n vähävaraisimmille suunnattu eurooppalaisen avun rahasto. Elintarvikkeiden jakelusta Suomessa huolehtivat kansalaisjärjestöt ja avunsaajien lähellä olevat organisaatiot.


– Kaikki ruoka, joka tulee, myös menee. Edellinen ruokakuorma tuli reilu puolivuotta sitten ja siitä on jäljellä enää muutama jauhopussi, jatkaa Pyykkö.


Ruokakuormassa saapui Punkalaitumelle niin erilaisia jauhoja, mysliä, makaronia, puurohiutaleita, maitojauhetta, hernekeittoa kuin hapankorppuakin.


– Asiakkaita käy kuukaudesta riippuen 30-50. Ensimmäisellä hakukerralla on hyvä muistaa ottaa mukaan esimerkiksi toimeentulotukipäätös, muistuttaa Jaana Pyykkö.

 

Evästeet