Olemme Facebookissa!

24.01.2019 – Nuorison mielipiteitä kuunnellaan yllättävän hyvin

Punkalaitumen uuden nuorisovaltuuston puheenjohtajana aloittanut Vilhelmiina Vierjoki on tyytyväinen siihen, että nuorten ajatuksia kuunnellaan kunnan päätöksenteossa.
Punkalaitumen kunnan nuorisovaltuuston uusi puheenjohtaja Vilhelmiina Vierjoki kokee, että nuorten mielipiteitä kuunnellaan kunnassa aidosti. – Niitä kuunnellaan yllättävänkin hyvin, kunhan saamme vain suumme auki. Minusta tuntuu, että uudessa nuvassa jäsenet näin pystyvät tekemään.

Vilhelmiina myöntää, että uusi pesti nuorisovaltuuston puheenjohtajana jännittää. – Mutta se on toisaalta ihan hyvä juttu. Olin jo edellisen kauden valtuuston jäsen ja tiedän, miten se toimii.


– Nuorisovaltuustolla on merkitystä kunnan sisällä. Pääsemme vaikuttamaan päätöksentekoon nuorten näkökulmasta. Erityisen tärkeää on, että meillä on edustus niin kunnanhallituksessa kuin lautakunnissakin. Silloin pääsemme sisään päätettäviin asioihin.


Uusi nuorisovaltuusto ei ole vielä ehtinyt pohtia omia painopisteitään tai ”keihään kärkiään” mutta niihin palataan heti seuraavassa kokouksessa. – Omasta mielestäni yhteisöllisyyttä pitäisi korostaa vielä enemmän siitä näkökulmasta, että nuoretkin saisivat siitä kokemuksen. Että koettaisiin kaikki jotain yhteistä, Vilhelmiina pohtii.


Punkalaitumen kunta saa häneltä kiitosta panostuksestaan nuoriin. – Kyllä kunta panostaa nuoriin tosi hyvin. On rakenteilla uusi koulu, nuorisovaltuustoa tuetaan hyvin ja lapsille ja nuorille järjestetään monenlaista toimintaan muun muassa yhteistyössä 4H-yhdistyksen kanssa.


Vilhelmiina itse on tällä hetkellä Punkalaitumen Yhteiskoulun 9. luokalla. Edessä ovat yhteisvalinnat. – Oman lukion säilyminen on Punkalaitumella ehdoton asia. Se pitää omalla tavallaan kuntaa elossa. Lukion vuosikurssit vain ovat surullisen pieniä. Toivottavasti uusi koulurakennus lisää lukion vetovoimaa. Sekä kunnan että koulun hyviä puolia vain pitäisi markkinoida tehokkaasti, Vilhelmiina Vierjoki painottaa.


Nuva järjestäytyi


Nuorisovaltuusto järjestäytyi viime viikon keskiviikkona. Vilhelmiina Vierjoen puheenjohtajavalinnan jälkeen varapuheenjohtajaksi kokouksessa valittiin Niko Heikkinen ja sihteeriksi Amanda Vierjoki.

 

Kunnanhallitukseen ja tekniseen lautakuntaan Nuvaa edustamaan valittiin Jaakko Peräniitty, kasvatus- ja opetuslautakuntaan Siiri Suonpää ja hyvinvointilautakuntaan Niko Heikkinen. Somekanavista vastaavat Jasmin Nieminen ja Vilhelmiina Vierjoki. Kaikki tehdyt valinnat ovat kaksivuotisia.

 

Evästeet