Olemme Facebookissa!

23.12.2021 Joulupukin erikoishaastattelu

Joulupukki poikkeaa säännöllisesti eri pitäjien tonttuja tapaamassa. Niinpä hän on käynyt myös kyselemässä Yli-Kirran tonttujen kuulumisia.
Joulupukki lupautui kaikkien kiireidensä keskellä antamaan erikoishaastattelun Punkalaitumen Sanomille. Siinä paljastuu myös hänen oman lahjatoiveensa.

Joulupukin kiireet ovat hänen mukaansa alkaneet jo aikoja sitten, mikä ei ole ihme, sillä ilahdutettavana on valtaisa lapsijoukko. Miksei myös joku kiltti aikuinen. – Tontuilta kyllä odottelen vielä viimeisiä tietoja siitä, kuinka erityisen kiltti joku lapsista on ollut, pukki paljastaa. Vielä ei ole siis aika ”heittää lekkeriksi”. Kilttinä on oltava loppuun asti, tai oikeammin vuoden jokaisena päivänä, pukki muistuttaa.


Jouluna häntä erityisesti ilahduttavatkin pukin vierailua innolla odottavat lapset. – Tontut ovat laittaneet viestiä, että Punkalaitumella on kuulemma ollut rauhallista, joten siinä mielessä tilanne näyttää hyvältä. Hienoja ovat tonttujen mukaan myös talojen ja pihojen runsaat jouluvalot. Ne tuovat mukavaa joulutunnelmaa, pukki tuumii.


Perinteisesti joulupukki liikkuu reessä, jota porot vetävät. Tällä kulkupelillä ei kuitenkaan voi vierailla kaikissa kodeissa. Aikaansa seuraavana miehenä pukki arveleekin saapuvansa Punkalaitumelle lumen puutteen vuoksi autopelillä.


– Kun lahjat on jaettu ja palattu Korvatunturille, kuluu oma jouluni perinteisesti. Siihen kuuluvat ehdottomasti joulukuusi ja ruokapöytään kinkku. Kuuntelen mielelläni myös joululauluja. Ne antavat joulumieltä myös minulle, pukki kertoo.


Joulupäivänä pukilla on tapana käydä kirkossa. – Muuten rentoudun tonttulan väen kanssa hyvää ruokaa syöden ja ulkoillen.


Vaikka joulu on iloinen juhla, huolettaa myös joulupukkia hieman korona. – Ja välillä olen pudistellut päätäni ihmisten kiireiselle elämäntyylillekin.


Joulupukki on yleensä lahjojen antaja, mutta hän kertoo saavansa myös itse lahjoja. Erityinen lahjatoivekin hänellä on mielessä tänä jouluna. – Oma potkukelkka olisi kiva.

 

Evästeet