Olemme Facebookissa!

23.09.2021 Palveluliikenne tärkeää haja-asutusalueen senioreille

Markku Nieminen avustaa Anja Lehtosen ja Anja Rintalan autosta ja ojentaa heidän kauppakassinsa Pourun pihassa. Naiskaksikko käyttää kunnan palveluliikennettä viikoittain asiointiin pitäjällä.
– Kyllä viesti kunnan päättäjille on, että tätä palvelua pitää ehdottomasti jatkaa, paukauttavat kuin yhdestä suusta Anjat Lehtonen ja Rintala istuessaan K-Supermarket Pourun pihassa kunnan palveluliikenteestä vastaavan Kuljetus Nieminen&Honkalan pikkubussissa.

Lehtonen ja Rintala vitsailevat Oriniemen-Liitsolan suunnalta  torstaiaamuna tulleen palveluliikenteen olevan kahden A:n kuljetus. Tällä kertaa muita matkustajia ei mukaan tullut. Kuljettajana toimiva Markku Nieminen auttaa naiskaksikon kauppakasseineen autosta ja lähtee hakemaan uusia kyyditettäviä Jalasjoen suunnalta.


– Palveluliikennettä järjestetään joka torstai. Oriniemen suunnasta tullaan Pourun eteen aamukymmeneltä ja sen jälkeen haetaan Jalasjoen suunnan asiakkaat. Pitäjällä ollaan suurin piirtein puolitoista tuntia tai niin kauan, että kuljetettavat saavat asiansa hoidettua. Sitten lähdetään kaikki samalla kyydillä kotimatkalle, kertoo Nieminen.


Hänen mukaansa asiakkaita palveluliikenteeseen riittää joka viikko viidestä kuuteen. – Ja palaute on ollut, että tällainen palvelu on tarpeen. Mukavia reissuja nämä ovat ja mukavia asiakkaita saa kuljettaa. Kun lähdetään liikkeelle, autan matkustajat ja heidän kassinsa autoon. Kotiin palatessa kannan kassin sisään asti.

Ei hinkua pitäjälle


Anja Lehtonen ja Anja Rintala ovat palveluliikenteen vakioasiakkaita. Rintala kertoo asuneensa Oriniemessä 50-luvulta lähtien, Lehtonen on muuttanut maaseudulle kaupungista eläkevuosinaan.


– Palveluliikenne on hyvin tärkeä tällaisille meidän ikäisillemme, jotka haluamme asua haja-asutusalueella. Emme missään nimessä muuttaisi kirkonkylän herrasväen sekaan. Sitä kartetaan viimeiseen asti, sanoo Anja Lehtonen.


Samaa mieltä on Anja Rintala. – Kyllä minullekin on joskus esitetty, että myisin taloni ja muuttaisin pitäjälle, mutta minä aion asua Oriniemessä niin kauan kuin vain suinkin pystyn.


Palveluliikenteen torstaikyydillä naiset kertovat käyvänsä kaupassa Pourulla. – Joskus käymme myös torilla ja tietysti myös apteekkiin tulee poikettua. Korona-aika teki sen, että reissu rajoittui kaupassa käyntiin, mutta nyt, kun rajoituksia puretaan, voisi ajatella menevänsä vaikka kampaajalle.

 

Evästeet