Olemme Facebookissa!

23.08.2018 Sataopiston kurssit tarkoitettu myös lapsille ja nuorille

Sataopiston henkilökunta rehtori Virpi Havia, toimistosihteeri Tuija Viinamäki, kieltenopettaja Erja Moilanen, taide- ja taitoaineiden opettajat Elina Törmä ja Heli Vehkaperä-Palo sekä toimistosihteeri Sirpa Tatti toivovat punkalaitumelaistenkin ottavan osaa innolla opiston kursseille.
Sataopiston syyslukukausi on jälleen käynnistymässä. Punkalaitumella opiston kursseja järjestetään tällä kaudella reilut 50. – Kansalaisopiston kurssit on tarkoitettu aikuisten lisäksi myös lapsille ja nuorille, korostaa rehtori Virpi Havia.

Euran kansalaisopisto yhdistyi vuoden alussa Huittisten seudun kansalaisopistoon ja opiston nimi muuttui Sataopistoksi.


– Yhdistymisprosessi on sujunut hyvin ja nyt voimme aloittaa ensimmäisen täyden lukuvuoden uudella kokoonpanolla. Työtä yhdistyminen on toki vaatinut, Virpi Havia tuumii.


Yhdistyminen tarkoittaa myös sekä kurssien että oppilasmäärien ja tuntimäärän kasvua. – Aiemmin oppitunteja on vuosittain ollut vajaa 10 000, nyt oppitunteja tullee noin 15 000.


Punkalaitumella Sataopisto järjestää alkavalla lukukaudella reilut 50 kurssia. – Keväällä on tulossa kursseja, joita ei vielä löydy opinto-oppaasta. Viime vuonna Punkalaitumella opiston kursseille otti osaa 555 netto-opiskelijaa eli yhteen kertaan laskettua opiskelijaa.


Virpi Havian mukaan osa Punkalaitumen kursseista on ns. vanhoja tuttuja mutta mukana on myös kymmenkunta uutta kurssia. – Digiaika näkyy siinä, että jokaisessa opiston jäsenkunnassa järjestetään koulutusta älypuhelinten ja tablettien käyttöön. Se heijastelee nykyaikaa.


Läpi lukukauden kestävien kurssien lisäksi Sataopiston järjestää useita lyhytkursseja. – Ne ovat nykyisin melko suosittuja ja niille voi osallistua myös naapurikunnissa. Kuntarajaa ei kannata pelätä.


Useana vuonna Punkalaitumelle on yritetty järjestää lasten taidekursseja. Tähän asti ne eivät ole vielä kertaakaan toteutuneet vähäisen osanottajamäärän takia. Taide- ja taitoaineiden opettajat Elina Törmä ja Heli Vehkaperä-Palo toivovatkin, että tällä lukukaudella kurssit toteutuisivat.


– Uusia kursseja Punkalaitumella ovat älypuhelin- ja tablettikurssien lisäksi mm. lapsille suunnatut Iloiset maalarit -ryhmät, kaikenikäisille tarkoitettu Helppoja käsitöitä -ryhmä sekä erilaiset askarteluryhmät, joissa mm. valmistetaan kortteja ja punotaan kaislaa, kertoo Virpi Havia.

 

Evästeet