Olemme Facebookissa!

23.07.2020 Ampumasuunnistajat kansoittivat Porttikallion

Maajoukkueeseen kuuluvat Nella Keskinen Vaasasta ja Henriikka Hölsö Ylistarosta kisasivat Porttikalliolla.
Porttikallion aurinkoisessa maastossa kokoontui sunnuntaina 45 kilpailijaa, 17 naista ja 28 miestä, ampumasuunnistuksen Suomen Cupin neljänteen osakilpailuun.

– Kisan piti olla tämän kauden cupin päätösosakisa, mutta korona laittoi kalenterin uusiksi. Sekä SM- että MM-kilpailut peruuntuivat, pahoittelee Punkalaitumen Kunnon suunnistusjaoston puheenjohtaja ja kuntosuunnistusvastaava Markus Salo.

 

Ampumasuunnistuksen Lapua eli Suomen Cupissa on tänä vuonna kuusi kisaa.

 

Toimiva Porttikallio

 

– Porttikallion kisat sujuivat hyvin. Osaava talkoojoukko suoriutui jälleen hienosti.

 

Porttikalliolla aloitettiin kilpailu suunnistuksella, jonka jälkeen ammuttiin makuulla, suunnistettiin toiselle osuudelle ja ammuttiin pystyssä. Ampumapaikkaa kohden oli viisi laukausta ja ohilaukaus tuotti sakkokierroksen.

 

Puolen tunnin kisa

 

– Nopeimmat ajat olivat alle 30 minuuttia, osalla kisaajista meni reilu tunti. Salon mukaan laji on erittäin monipuolinen ja sopii kaikenikäisille.

 

– Tänäänkin on kisaamassa 14–80-vuotiaita. Tämä laji yhdistää monta ominaisuutta yhdeksi haastavaksi lajiksi. Lajissa tarvitaan kestävyyttä, suunnistus- ja ampumataitoa sekä hermojen hallintaa.

 

– Osa lajin parissa toimivista harjoittelee päivittäin, osa harvemmin. Ammuntaa, fysiikkaa ja suunnistusta treenataan kaikkia tasapuolisesti. Parhaiden osalta voidaan huoletta puhua jo huippu-urheilusta, muistuttaa Markus Salo päivän kisaajia tarkkaillessaan.

 

Hanna-Mari Kamppikoski

Evästeet