Olemme Facebookissa!

23.06.2016 Pellon Pientareella 25. kerran

25. Pellon pientareella-tapahtuma keräsi mukavasti maanviljelijöitä paikan päälle.
Tursan Maa- ja Kotitalousseuran järjestämä Pellon Pientareella – tapahtuma pidettiin 25. kerran. Juhlavuoden kunniaksi tarjolla oli kakkukahvit ja asiantuntijoita oli puhumassa viljelystä, kasvinsuojelusta ja myrkyttämisestä. Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Forssan K-Maatalouden kanssa.

Vuonna 1991 perustettu isäntäkerho aloitti Pellon Pientareella – tapahtuman järjestämisen ja vuodesta 1996 Tursan Maa- ja Kotitalousseura ryhtyi järjestämään tilaisuuksia.

 

– Tapahtuma on alun perin järjestetty siitä syystä, että tällä alueella suurinta osaa asukkaista on aina kiinnostanut peltoviljely ja kasvinsuojelu. Olemme kiertäneet eri tiloilla pitämässä tapahtumaa, aina riippuen siitä, missä on viljelty ja mitä, kertoo Tursan Maa- ja Kotitalousseuran puheenjohtaja Heidi Simonen.

 

Tänä vuonna tapahtuma pidettiin Juho Pulakan tilalla. Tilan entinen isäntä Jorma Pulakka lausui tervehdyssanat. Hänen jälkeensä puheenvuoron sai Simonen, joka kertoi seuran historiasta ja kiitteli paikalle saapunutta väkeä.

 

– Erityiskiitos kuuluu Aulis Ansalehdolle, joka on ollut tapahtumassa mukana alusta alkaen, kiitteli Simonen.

 

K-Maatalous Forssan edustaja Erkki Ristimäki lausui kiitoksensa maanviljelijöille ja kertoi miltä vilelytilanne tällä hetkellä näyttää. K-Maatalous Forssasta paikalla oli myös nuoremman polven edustaja Tapio Touru.

 

– Yritämme antaa vinkkejä tämän hetkisestä tilanteesta, että mitä on vielä tehtävissä. Kiitokset minun puolestani paikallisille maanviljelijöille yhteistyöstä, sanoi ennen juhannusta eläkkeelle jäävä Ristimäki.

 

Tämän vuoden tapahtumassa esittelijöinä olivat Minni Tapola Bayerilta, Anni Kymäläinen Rautakeskolta ja Taija Saari Yaralta. Esittelijät kertoivat niin ajankohtaisesta kasvinsuojelusta, öljykasveista kuin lannoituksestakin. Myös kasvinviljelyagronomi Ansalehto lausui muutaman sanan viljelystä ja tuholaisista.

 

Puheenvuorojen jälkeen tapahtumaväki siirtyi lähipelloille tarkastelemaan miten rikkakasviaineet ovat tehonneet ja tarvitaanko kyseisillä pelloilla lisälannoitusta.

 

Paikalle oli saapunut runsaasti väkeä kuuntelemaan asiantuntijoiden opastuksia ja nauttimaan kakkukahveista.

 

– Ensimmäistä kertaa tulin uteliaisuuttani tapahtumaan. Toki kaikki aiheet tällaisessa tapahtumassa kiinnostavat, kertoi halkivahalainen Markku Lempinen.

Evästeet