Olemme Facebookissa!

23.05.2024 Sakari Pärssisestä Taikayöntie ry:n ensimmäinen puheenjohtaja

Taikayöntie ry perustettiin Punkalaitumen kunnantalolla edistämään matkailutien ja matkailun kehittämistä. Kokouksen osanottajat kokoontuivat yhteiskuvaan kunnantalon eteen tyytyväisin mielin.
Taikayöntie ry -niminen matkailuyhdistys perustettiin 15.5. Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Sakari Pärssinen Punkalaitumelta ja varapuheenjohtajaksi Juha Salo Urjalasta. Toiminnanjohtajana aloittaa huittislainen Aulikki Kuisma.

Punkalaitumen kunnantalossa pidetyssä kokouksen puheenjohtajana toimi Aulikki Kuisma ja sihteerinä Niina Aalto.


Sakari Pärssisen, Juha Salon ja Aulikki Kuisman lisäksi hallitukseen valittiin Mika Liesivesi Urjalasta, Tarja Eklöf Huittisista ja Tuija Ojala Punkalaitumelta.


Toiminnantarkastajaksi valittiin Satu Sarin Urjalasta, ja hänen varalleen Asta Heikkilä Urjalasta.
Taikayöntie ry:n kotipaikka on Huittinen. Kokous hyväksyi yhdistyksen säännöt ja jäsenmaksut.

 

Henkilöjäsenmaksu on 20 euroa. Myös yritykset ja yhteisöt voivat olla jäseniä. Niiden jäsenmaksu on 50 euroa.


Matkailun edistämistä


Vastaperustetun yhdistyksen tarkoituksena on edistää toiminnallaan virallisen matkailutien ja matkailureitin Taikayöntien matkailun kehittämistä, lisätä matkailureitin tunnettuutta ja matkailullista vetovoimaisuutta sekä ylläpitää Taikayöntien matkailutoimijoiden verkostoa.


Yhdistys järjestää yhteisöllisiä tempauksia ja tapahtumia. Myös tiedotus-, koulutus- ja neuvontatilaisuuksia tullaan järjestämään. Matkailumarkkinointia tullaan tekemään yhteistyössä alueen kuntien kansa.
Monenlaista toimintaa on siis luvassa Taikayöntien varrella.


Perustavassa kokouksessa oli läsnä lähemmäs parikymmentä henkilöä Huittisista, Urjalasta ja Punkalaitumelta. Perustamiskirjan allekirjoitti 15 henkilöä.


Tilaisuuden aluksi puheenvuoron käyttänyt Punkalaitumen kunnanjohtaja Tuija Ojala toi esiin alueen tuotteistamisen ja tarinallistamisen, sillä paikallishistoriassa on useita henkilöitä, joita voidaan nostaa esiin ja tehdä alueesta matkailijoita kiinnostava.

 

Evästeet