Olemme Facebookissa!

23.05.2019 Päiväkoti nousee vauhdilla ja aikataulussa

Punkalaitumen uusi päiväkoti nousee hyvää vauhtia. Viime torstaina rakennustyömaalla kokoontuivat palaveriin sähkötöiden valvoja Raimo Valkki, projektipäällikkö Jarmo Pitkänen ja rakennustöiden valvoja Tommi Rämö A-Insinööri Oy:stä sekä tekninen johtaja Seppo Rytky, kunnanhallituksen puheenjohtaja Ari Prihti, kunnanrakennusmestari Kari Isokivijärvi, vastaava mestari Teemu Salminen Lapti Oy:stä ja projehtipäällikkö Mikko Pakanen Kontio Oy:stä.
Punkalaitumen uuden päiväkodin rakennustyöt ovat hyvässä vauhdissa. Viime torstaina meneillään oli jo hirsirungon pystytys. – Aikataulu on laadittu kolmen minuutin tarkkuudella ja kelikin tilattu meteorologeilta sopivaksi, vitsailee työmaan vastaava mestari Teemu Salminen rakennusliike Lapti Oy:stä.

Vaikka kolmen minuutin tarkkuus aikataulussa onkin vitsi, on vastaavan mestarin työmaaparakin seinällä selkeät askelmerkit siitä, missä järjestyksessä ja millä päivämäärällä työmaalla mitäkin tehdään. – Nyt pystytetään hirsirunkoa ja samalla valmistetaan maassa kattolohkoja. Ennen sisätöiden aloittamista katto nostetaan päälle ja tehdään tarvittavat eristystyöt. Näin sisätilat saadaan suojaan sateelta. Rakennus pysyy puhtaana ja kuivana, Teemu Salminen kertoo.

 

– Laptin näkökulmasta tärkeimpiä ovat työmaan turvallisuus ja rakennusjäljen laatu. Asiakaslupaus pidetään, Salminen painottaa.

 

Rakennustyömaalla rakennuttajan puolesta valvojana toimii Tommi Rämö A-Insinöörit Oy:stä. – Valvojalla ei ole huomautettavaa. Nythän on vallan mahdottoman hyvä hirsirakennuskeli, Rämö tuumii aurinkoisessa säässä.

 

Myös Punkalaitumen kunnan tekninen johtaja Seppo Rytky on tyytyväinen. – Työmaa etenee erittäin hyvin ja mallikkaasti. Suunnittelu on ollut koko ajan tasalla, ja tieto kunnan ja urakoitsijan välillä on kulkenut hienosti. Torstaina päiväkotityömaahan tutustui myös kunnanhallituksen puheenjohtaja Ari Prihti.

 

– Näyttää todella hyvältä. Työmaa on järjestyksessä ja suunnitelmat tuntuvat olevan selvät. Kyllä tämä aikataulussa valmistuu. Toukokuun lopussa kunnanhallituksen puheenjohtajan tehtävät jättävä Prihti on viiden vuoden johtajakautenaan ollut aloittamassa kahta suurta investointia kunnassa.

 

– Yhteiskoulu-lukion ja päiväkodin investoinnit ovat poikkeuksellisen suuria. Hienoa, että pääsee näkemään ne alusta loppuun. Seuraava näin suuri investointi tulee varmaan liittymään Kanteenmaan runkovesilinjan uusimiseen, Ari Prihti uumoilee.

 

Hirret Pudasjärveltä

 

Uuden päiväkodin hirsirungon toimittaa ja sen pystyttämisestä vastaa Kontio Oy. Projektipäällikkö Mikko Pakasen mukaan hirret ovat lujasyistä pohjoisessa kasvanutta puuta.

 

– Tehtaamme on Pudasjärvellä ja puut hankitaan Pudasjärven lähialueilta. Pohjoisessa puu kasvaa tunnetusti hitaasti, joten se on tiheäsyistä ja lujaa. Tukki jalostetaan lopputuotteeksi aina yhdellä ja samalla tontilla.

 

Rakennuksessa käytettävät hirret ovat 205 milliä leveitä ja 275 milliä korkeita. Niiden valmistustekniikassa käytetään Kontion tavaramerkkiä SmartLog -tekniikkaa. – Pystylamelliensa ansiosta SmartLog on aidosti painumaton hirsi, Pakanen kertoo.

Evästeet