Olemme Facebookissa!

23.03.2017 Koulumuistoja verestämään

LC-Fiinan jäsenet Essi Kantonen, Tiina Niemelä, Mervi Moilanen, Sanna Kohijoki, Sirkka Madekivi ja Sanna Salioja suunnittelivat viime keskiviikkona Kaikkien Aikojen Luokkakokousta.
Punkalaitumen naisleijonien klubi LC-Fiina järjestää 1.4. Myllypirtillä Kaikkien Aikojen Luokkakokouksen. – Halusimme tarjota ihmisille mahdollisuuden tavata tuttuja, siihen ei arjen keskellä usein ole tilaisuutta, ”Fiinat” kertovat.

Luokkakokouksen suunnittelusta vastaavat lionit Essi Kantonen, Sanna Kohijoki, Sirkka Madekivi, Mervi Moilanen, Tiina Niemelä ja Sanna Salioja pitivät viime tiistaina suunnittelupalaveria Kahvila Myötätuulessa. He kertovat luokkakokousidean saaneen alkunsa klubin miettiessä, miten se huomioi Suomi 100 -juhlan.


– Punkalaitumella eri vuosikymmeninä koulua käyneistä löytyi sopiva kohderyhmä. Luokkakokouksia järjestetään harvakseltaan, joten päätimme antaa kaikille mahdollisuuden lähteä muistelemaan kouluaikojaan, naiset kertovat.


Tapahtuman markkinoinnissa nousevat esille 1970–90 -luvuilla Punkalaitumella koulua käyneet mutta järjestäjät korostavat, että mukaan voi lähteä koululainen miltä tahansa vuosikymmeneltä. – Senkään ei ole väliä, missä koulua on käynyt. Meille ”mualtapäin” tulleille tapahtuma voisi olla vaikka ”kuokkakokous”, naurahtavat Essi Kantonen, Mervi Moilanen ja Sanna Salioja.


Myllypirtin luokkakokoukseen on ammennettu sisältöä myös paikallisten ”Fiinojen” koulumuistoista. – Monille tuttu ”Manun grilli” synnytti ajatuksen siitä, että pitäähän tapahtumassa olla nakkikioski ja Pärnistön Alman munkeista taas saimme ajatuksen, että tarjolla pitää olla tuoreita munkkeja. Muistoja voi verestää myös vanhoja koulukuvia katselemalla, Sirkka Madekivi ja Tiina Niemelä kertovat.


Luokkakokouksen musiikista vastaa Jari Kantosen tilaisuutta varten kokoama Upsiders -bändi, joka soittaa musiikkia 1970–90 -luvuilta.


– Olisi hienoa, jos ihmiset lähtisivät haastamaan toisiaan luokkakokoukseen niin kuin Sävellahjaan ennen vanhaan. Tapahtuman tuotto ohjataan paikkakunnan vanhusten ja nuorten hyväksi, järjestäjät kertovat.

 

Evästeet