Olemme Facebookissa!

23.02.2023 Ulosmarssi vastalauseena riittämättömille selvitystoimille

Kymmenen teknisen toimen viranhaltijaa ja työntekijää osallistui maanantaina järjestettyyn ulosmarssiin. Ulosmarssin syinä ovat luottamushenkilöiden pitkäaikainen ja epäasiallinen puuttuminen teknisen toimen henkilöstöasioihin, epäasiallinen kohtelu ja riittämätöt toimet ilmoitettujen ongelmien hoitamiseksi.
Osa Punkalaitumen kunnan teknisen toimen henkilöstöstä järjesti maanantaina iltapäivällä ulosmarssin, joka liittyi heidän tekemäänsä ilmoitukseen luottamushenkilöiden ja poliitikkojen suunnalta tulleesta epäasiallisesta kohtelusta. Ongelmavyyhden selvittely jatkui ulosmarssin jälkeen alkaneessa kunnanhallituksen kokouksessa.

Ulosmarssiin osallistui yhteensä kymmenen teknisen toimen työntekijää. Aiemmin irtisanoutumisilmoituksen jättänyt tekninen johtaja Satu Alajärvi kertoi, että mielenilmaukseen osallistujat ovat tyytymättömiä työnantajan tapaan hoitaa esille nostettua ongelmaa.


– Työnantajan toimet ovat olleet riittämättömiä ja asioita ei ole selvitetty tarpeeksi, Alajärvi sanoo.


Hän kertoo itse jättäneensä työnantajalle ilmoituksen koetusta häirinnästä. Tästä ei kuitenkaan löytynyt tietoa kunnanhallituksen maanantain kokouksen esityslistalta. – Tällainen on huono asia työyhteisölle, eikä paranna työntekijöiden motivaatiota. Työantajan velvollisuus on hoitaa asia kuntoon, Alajärvi korosti.


Ulosmarssista kertoneessa lehdistötiedotteessa syyksi mainitaan myös luottamushenkilöiden pitkäaikainen ja epäasiallinen puuttuminen teknisen toimen henkilöstöasioihin.


Luottamushenkilöistä ulosmarssia saapuivat seuraamaan valtuuston puheenjohtaja Harri Lumme (kok.), hallituksen puheenjohtaja Linda Lähdeniemi (kesk.), hallituksen varapuheenjohtaja Sami Uutto (ps.), hallituksen jäsen Marja Wakkala (sdp.) ja kunnanjohtaja Tuija Ojala.


Ulosmarssijoiden puolesta päättäjille puhui lyhyesti Satu Alajärvi. Hän toivoi työrauhan palaavan tekniseen toimeen ja kunnanhallituksen tekevän hyviä päätöksiä. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Linda Lähdeniemi puolestaan totesi, että asia on vakava ja että siihen puututaan käytettävissä olevin keinoin.


Teknisen toimen työntekijöiden mielenilmauksen allekirjoitti joulukuussa kymmenen työntekijää. Tätä lehtijuttua varten heiltä oli erittäin hankala saada kommentteja.


Yksi allekirjoittajista suostui nimettömänä kertomaan Punkalaitumen Sanomille, että hän ei itse ole joutunut epäasiallisen käytöksen kohteeksi, vaan allekirjoitti mielenilmauksen solidaarisuudesta esimiestään kohtaan.
– Lähinnä kyse on ”tukilakosta”, kommentoi puolestaan kaksi nimettömänä pysyttelevää allekirjoittajaa.

 

Evästeet