Olemme Facebookissa!

23.01.2020 Kaksoset aloittivat vauvavuoden

Teemu Vahalan ja Sanna Rantasen perheeseen syntyneet kaksoset ovat Punkalaitumen vuoden ensimmäiset vauvat.
Punkalaitumen vauvavuosi käynnistyi monikossa heti uudenvuodenpäivänä. Sanna Rantasen ja Teemu Vahalan perheeseen syntyi vuoden ensimmäisen päivän iltana tyttö- ja poikavauva.

– Sehän meni juuri niin kuin oli ”tilattu”. Toivoimme, että tulisi tyttö ja poika, ja näin kävi, naurahtaa Sanna Rantanen.


Tieto kaksosraskaudesta oli Sannalle ja Teemulle iloinen yllätys. – Olimme ultrassa ja lääkäri sanoi, että täällähän on kaksi sikiötä. Hetken olimme hiljaa mutta sitten suu meni kaikilla nauruun, kaksikko kertoo.


Tampereen yliopistollisessa sairaalassa kaksoset syntyivät 1.1. Jos tarkkoja ollaan, poikavauva ehätti maailmaan ensimmäisenä klo 19.26 ja siskonsa 19 minuuttia myöhemmin. – Pojan strategiset mitat olivat 2 935 grammaa ja 46 senttiä, tytön 2 675 grammaa ja 44 senttiä, vanhemmat sanovat.


Vuoden ensimmäiset punkalaitumelaiset eivät ole identtiset kaksoset, vaan niin sanotut didi-kaksoset. – Lyhenne tulee sanoista dikoriaalinen diamniaalinen eli molemmilla sikiöillä oli oma suonisto ja vesikalvo, Sanna Rantanen kertoo.


Vauvaperheen arkea on kotona eletty loppiaisesta lähtien Kanteenmaan kodissa. – Vaikea sanoa, onko se kaksosten kanssa sen raskaampaa kuin yhdenkään vauvan kanssa. Olemme pyrkineet siihen, että vauvat söisivät samaan aikaan ja siinä on onnistuttu hyvin. Kaksoset syövät nyt kolmen tunnin välein.


Sen Sanna ja Teemu ovat jo ehtineet huomata, että luonteiltaan sisarukset ovat melkoisen erilaisia. – Poika viihtyy yksinäänkin ja saattaa jopa nukahtaa yksin mutta tyttö on kyllä melkoinen ”sylikoira”.


Pariskunta on asunut Kanteenmaassa nelisen vuotta. Heidän mukaansa moni asia on kaukana mutta samalla lähellä. – Sairaalassakin ihmeteltiin, että tulettepa te kaukaa mutta meille sadan kilometrin ajo on normaali juttu ja sen sisältä löytyy vaikka mitä, Sanna ja Teemu naurahtavat.

 

Evästeet