Olemme Facebookissa!

22.12.2016 Studebaker esillä Suomi 100 –vuonna

Kalervo Tiensuu Urjalan Valajärveltä toimitti lehteen kuvan vuosimallin 1913 Studebakerista, jonka Punkalaitumen Auto Oy osti kesällä 1913. Auton ratissa istuu Tiensuun isän eno, autonkuljettajaksi palkattu Ilmari Jylhä. Jylhä eli pitkän elämän ja menehtyi vuonna 1958 95-vuotiaana.
Punkalaitumen ensimmäinen auto, vuosimallin 1913 Studebaker, tulee näkymään televisiossa Suomi 100 –juhlavuonna.

Auton omistavan Toyota Finlandin tiedotuspäällikkö Kalle Kalaja kertoo, että auton ajoa on kuvattu tv-tuotantoon, josta hän ei vielä tarkemmin pysty kertomaan. – Studebaker on voimissaan, itse asiassa tosi hyvässä kunnossa. Se kunnostettiin ajokuntoon viime kesän aikana. Keskeisimmät korjauksen kohteet olivat puupuolaiset vanteet ja jäähdytin, joka lopulta uusittiin kokonaan. Autolla on ajettu hieman viime kesän ja syksyn mittaan.


Kalaja kertoo itsekin istahtaneensa Studebakerin rattiin. – Samalla tein autolla ajon vanhuusennätyksen yrityksemme takapihalla, hän iloitsee.


Toyota Finlandin omistama Punkalaitumen ensimmäinen auto hankittiin kesällä 1913 perustetun Punkalaitumen Auto Oy:n omistukseen samana kesänä. Se saapui paikkakunnalle 27.7.1913. Auto palveli pitäjäläisiä vuoteen 1916 asti, jolloin se myytiin pois. Elokuussa 2013 auto vieraili lähtönsä jälkeen ensimmäisen kerran Punkalaitumella kunnantalon piha-alueella järjestetyssä Auto 100 –tapahtumassa. Tuolloin sillä ei kuitenkaan ajettu, vaan Kalle Kalaja toi sen paikalle auton perävaunulla.

 

Evästeet