Olemme Facebookissa!

22.06.2017 Sup-lautailua, melontaa ja tanssia

Maisa Sillanpää, Emmi ja Jenna Uuppo sekä Milla Suomi testasivat sup-lautailua Vehkajärven hulabaloissa Pekka Kulmalan opastuksella.
Punkalaitumen kunta, seurakunta sekä Vehkajärven suojeluyhdistys järjestivät viime viikon sunnuntaina Seurakunnan leirimajalla, Kivirannassa sekä Särkässä Vehkajärven hulabaloot. Tapahtumassa oli mahdollisuus tutustua Punkalaitumen vapaa-ajanviettopaikkoihin sekä kokeilla erilaisia liikuntamuotoja.

Särkkä, Kiviranta ja Seurakunnan leirimaja olivat täynnä ihmisiä sekä mahdollisuuksia kokeilla monia liikuntamuotoja kuten esimerkiksi melomista sekä suosittua sup-lautailua.


Suppailu oli hulabaloissa yksi suosituimmista aktiviteeteista ja muutamat osallistujat viettivät laudalla useampiakin hetkiä.


– Sup-lautailu on alun perin amerikkalainen, Hawajilta Suomeen saapunut surffauksen muoto. Laudalla melotaan seisaaltaan ja se sopii kaikille iästä tai kunnosta riippumatta, kertoo sup-lautailua esittelemässä ollut sastamalalainen Pekka Kulmala.


Suppailu vaatii harrastajaltaan tasapainoa, mutta ei Kulmalan mukaan ole mitenkään kovin haastavaa.


– Tällaisella kylmemmällä ja tuulisella ilmalla lautailu on hieman vaikeampaa ja tasapainoa tarvitaan entistä enemmän. Kylmällä ilmalla ei tarvitse kuitenkaan palella, sillä märkäpukuja kyllä löytyy, jatkaa Kulmala.


Suppailua kävivät testaamassa myös tyttönelikko, Maisa Sillanpää, Emmi ja Jenna Uuppo sekä Milla Suomi.


– Oli oikein hauska ja jännittävä kokemus, nelikko tuumii.


Vehkajärven vapaa-ajanviettopaikat tutuiksi


– Meillä oli seurakunnan kanssa yhteistyöpalaveri tuossa keväällä ja ajattelimme, että olisi mukava järjestää jonkinlainen yhteinen tapahtuma Vehkajärvellä. Onhan kunnan ja seurakunnan uimarannat vierekkäin, sanoo Punkalaitumen kunnan Kaikki liikkuu  -hankkeen hanketyöntekijä Ella Liimatainen.


Kivirannassa 4H-yrittäjät viettivät kioskinsa avajaisia ja vierailijat pääsivät sunnuntain ajan saunaan maksutta. Myös Punkalaitumen 4H-yhditys oli mukana tapahtuman järjestelyissä.


– Siihen nähden, miten hienoja uimarantoja Punkalaitumella Vehkajärven rannalla on, paikkojen käyttö on hyvin vähäistä. Tämän takia halusimme järjestää näissä puitteissa tapahtuman ja esitellä kauniita rantoja punkalaitumelaisille, summaa Liimatainen.


Kaikki Liikkuu -hanke tarjosi kävijöille Särkässä paritanssitunnin sekä latinobic yksintanssitunnin Elisa Ahosen ohjaamana. Lisäksi sup-laudat olivat hankkeen tarjoamia.


Seurakunnan leirimajan puolella kävijät saivat kokeilla melomista, hyppiä pomppulinnassa ja mustassa meressä sekä Huittisten seudun ympäristöyhdistys oli suunnitellut metsäpolun Seurakunnan leirimajan läheisyyteen.


– Tapahtuma oli osa meidän seurakunnan juhlavuoden tapahtumaketjua. Olemme järjestäneet ja järjestämme tänä vuonna joka kuukausi jotakin Armoa2017-merkkivuoden kunniaksi ja alun perin tapahtuma oli Leirimajan Hulabaloo, johon palaverissa sitten tosiaan Ella ja Tiina nappasivat mukaan kiinni ja levisikin kunnan avustuksella yhdistyksiin ja muille toimijoille. Hienoa, että päivän aikana on käynyt todella hyvin väkeä ja ihmiset ovat löytäneet jokaiseen kohteeseen, jossa jotakin tapahtuu, kommentoi Punkalaitumen seurakunnan nuorisotyönohjaaja Sanna Lähdeniemi.


Lähdeniemen mukaan päivä oli mukava toteuttaa kaikkien tahojen yhteistyöllä.


– On ollut mukava nähdä, että ihmiset ovat olleet iloisia ja hyvällä meningillä. Kaikki ovat myös olleet tyytyväisiä päivään, jatkaa Lähdeniemi.


Leirimajalle aktiviteettivälineitä oli tuonut Timo Raunio. Lisäksi valvojina ja tapahtuman toteuttajina toimivat Punkalaitumen nuorisovaltuusto, lähetystyöryhmä Leena Nikkasen kanssa sekä vapaa-aikatoimen kesätyöntekijöitä.   

 

Evästeet