Olemme Facebookissa!

22.02.2024 ”Bertta neljä” pyöräytti bingot käyntiin Kanteenmaassa

Virpi Hongisto tarkastaa, että illan ensimmäisen bingon taulun numerot täsmäävät arvottujen numeroiden kanssa. Bingoa pyöritetään Kanteenmaassa talkoilla ja talkooporukkaan kuuluu parinkymmenen hengen joukko.
Kyllä tätä oli jo kaivattu, saattoi tulkita Kanteenmaan Nuorisoseurantalolle saapuneiden ihmisten ilmeistä ja innokkaasta tohinasta tiistaina 6. helmikuuta. Lähes neljän vuoden bingoton aika Punkalaitumella päättyi.

Kanteenmaan Nuorisoseuralla on pitkät perinteet bingojen järjestämisessä. Pentti Setälä sanoo, että seura järjesti suosittuja bingoiltoja säännöllisesti vuodesta 1985 lähtien. Keväällä 2020 Suomeen iski kuitenkin korona.


– Edellisen kerran bingo järjestettiin 10. maaliskuuta 2020. Sitten tuli koronasulku, muistelevat nuorisoseuran bingovastaava Jaakko Hannula ja bingokoneen pyörittäjä Juha Kouvo.


Koronan jälkeen bingot ovat muualla jatkuneet, mutta Kanteenmaassa tiistaibingot aloitettiin vasta edellisviikolla. – Ehkä me ollaan vähän muita tarkempia. Nyt se korona on ainakin ohi, vitsailee Juha Kouvo.


– Bingot ovat vetäneet muualla hyvin väkeä ja meiltäkin on jatkuvasti kyselty, milloin aloitamme. Jatkossa Kanteenmaassa pääsee bingoilemaan joka tiistai-ilta, Jaakko Hannula sanoo.


Bingon järjestelyistä Kanteenmaan Nuorisoseurassa vastaan runsaan parinkymmenen hengen talkooporukka, joka on jaettu vuoroihin. Joukossa on muutama seuran jäsen, jotka ovat olleet mukana bingotoiminnassa vuodesta 1985 lähtien. – Koko ajan mukana ovat olleet ainakin Koivulan Ritva ja Ollulan Antti, Juha Kouvo kertoo.


Ritva Koivula löytyy tälläkin kerralla kahviosta yhdessä Kaarina Huhtasen kanssa. – Hienoa, että bingo pääsee taas käyntiin. Ihmisten silmissä on ihan samanlainen ilo, kuin lapsilla jouluna, Koivula naurahtaa.


Kun ensimmäinen peli alkaa, hiljenee nuorisoseurantalon sali. Väkeä on niin paljon, että myös yläkerran kahvio on täynnä pelaajia. Ensimmäinen pallo, jonka Juha Kouvo nostaa, on ”Bertta neljä”. Peliä ehtii kulua vain kolmisen minuuttia, kun salissa kajahtaa ensimmäisen kerran tuttu huuto: Bingo!

 

Evästeet