Olemme Facebookissa!

20.10.2016 Kanteenmaan ensimmäinen kaato

Lasse Välimaa kaatoi Kanteenmaan hirviporukan ensimmäisen uroshirven lauantaina iltapäivällä.
Lauantaina Punkalaitumella alkoi hirvijahti ja neljä seuraa sekä yksi seurue ovat aloittaneet jahdin menestyksekkäästi. Yhteensä Punkalaitumella hirven kaatolupia on 28.

Kanteenmaan hirviporukassa on yhteensä 22 metsästäjää. Seuralla on käytössä tänä vuonna viisi hirvenkaatolupaa: kaksi aikuista hirveä sekä kolme vasaa. Metsästysalue Kanteenmaassa on noin 4100 hehtaaria.


Kanteenmaan metsästysseura sai ensimmäisen kaadon heti lauantaina iltapäivällä, kun Lasse Välimaa ampui uroshirven Metsäparposta, Punkalaitumen kunnan metsäalueella.


– 26 vuotta sitten ammuin ensimmäisen hirveni noin 300 metrin päästä tämän päivän kaatopaikasta, kertoo Välimaa.


Kanteenmaan hirvijahtiporukka on jo vuosien ajan lähettänyt kaadettujen hirvien maksat tutkittavaksi Poriin, jossa niistä mitataan saastepitoisuudet.


– Me olemme lähettäneet kaadettujen hirvien maksat tutkittavaksi aina siitä asti, kun Ukrainan Tsernobylin ydinvoimalaonnettomuus tapahtui. Meidän alueemme hirvien maksojen saastemäärät eivät ole lähteneet lainkaan laskuun, vaikka muualla Suomessa määrät ovat jo laskeneet huimasti, sanoo Tapani Patja.
Kanteenmaan metsästäjät lähettävät aina myös hirven leukaluun tutkittavaksi, hirven iän määrittämisen helpottamiseksi.


Keskiviikkoaamuun mennessä Kanteenmaan hirviporukka oli ampunut lauantaisen uroshirven lisäksi yhden vasan.


 – Viikonlopun olimme jahdissa, mutta nyt viikolla emme ole olleet. Hirviä on näilläkin kulmilla niin paljon, että jos hyvä tuuri olisi käynyt, olisimme ampuneet kaikki hirviluvat heti viime viikonloppuna. Tulevana viikonloppuna kuitenkin taas jatketaan jahtia, kertoo Kanteenmaan metsästyksenjohtaja Jukka Ollula.

 

Evästeet