Olemme Facebookissa!

20.09.2018 Seurakuntavaalissa Punkalaitumella 29 ehdokasta

Kaikille hyvä seurakunta -vaalilistan asiamies Harri Lumme toimitti 12 ehdokkaan listan sekä muut vaadittavat asiakirjat kirkkoherranvirastoon maanantaina. Asiakirjat otti vastaan talouspäällikkö Manu Löytty.
Punkalaitumen seurakunnan kirkkovaltuusto tulee marraskuun seurakuntavaalin myötä uudistumaan merkittävästä. Nykyisistä 15 valtuutetusta ehdolle on asettunut ainoastaan neljä. Yhteensä kolmella eri listalla ehdokkaita vaalissa on 29.

Nykyisistä kirkkovaltuuston jäsenistä ehdolle seurakuntavaalissa ovat asettuneet Jari Kantonen, Timo Karunen, Sirkka Madekivi ja Kalevi Sillanpää. Muut nykyisistä valtuutetuista eivät ole ehdolla. Tämä tarkoittaa sitä, että yli kaksi kolmasosaa kirkkovaltuuston jäsenistä tulee ensi vuonna olemaan uusia nimiä.


Seurakuntavaalissa ehdokkaita on asettanut kolme listaa. Ne ovat Kaikkien kirkko (Ulla Dahl, Pentti Mattila, Merja Pulakka ja Seija Rautava), Keskustan ehdokaslista (Raili Granni, Mikko Huuskonen, Tuula Jussila, Jari Kantonen, Timo Karunen, Riikka Keskinen, Simo Keto, Kari Lehtinen, Linda Lähdeniemi, Seija Mahlamäki-Kultanen, Satu Rannikko, Matti Seppä ja Juhani Törmä) sekä Kaikille hyvä seurakunta (Hanna Berggren, Tapio Berggren, Merja Hällfors, Kaisa Kirkko-Jaakkola, Erkki Leppäkorpi, Sirkka Madekivi, Heini Mahnala, Mervi Moilanen, Ilari Nikula, Anne Peräniitty, Kalevi Sillanpää ja Hanna Uusi-Kuitti).

 


Ehdokkaiden määrä neljän vuoden takaisista vaaleista laski kahdella.
Seurakuntavaalien varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 18.11. Ennakkoäänestys toimitetaan 6. –10.11. Äänestäjät voivat etsiä itselleen sopivaa ehdokasta tälläkin kertaa mm. vaalikoneen avulla.


Ehdokashankinta hankalaa


– Minusta tuntuu, että seurakuntavaaleja pidetään jostain syystä jotenkin hankalina. Jopa valitsijayhdistyksen perustaminen oli vaikeaa, harmittelee Kaikkien kirkko -listan vaaliasiamies Terttu Routsi.


Hänen mukaansa listalle ei alun perinkään lähdetty hakemaan suurta määrää ehdokkaita. – Lähinnä mukaan pyydettiin ”sopivia” nimiä.


Ehdokkaiden löytämisen vaikeutta kuvailee myös Keskustan ehdokaslistan asiamies Outi Uusi-Kouvo. – Kovin helppoa ei ollut ehdokkaita saada, mikä on tietysti pettymys. Sanojia on kyllä seurakunnan asioihin monia mutta mukaan ei lähdetä. Saimme silti kokoon sisällöltään hyvän listan.


– Yleinen ilmapiiri tuntuu olevan sellainen, että ihmiset eivät ole halukkaita asettamaan itseään alttiiksi tai sitten seurakunnan asiaa ei vain koeta itselle läheiseksi, Uusi-Kouvo pohtii.


Kaikille hyvä seurakunta -listan vaaliasiamies Harri Lumme on kolmikosta ainoa, joka on aidosti tyytyväinen listan ehdokasmäärään. – Neljä vuotta sitten ehdokkaita oli viisi, nyt saimme enemmän kuin tuplaten ehdokkaita. Se oli iloinen yllätys, josta pitää olla tyytyväinen. Mukana on niin uusia nimiä kuin vanhoja konkareitakin.

 

Evästeet