Olemme Facebookissa!

20.05.2022 Mittavat vahingot kivimurskaimen palossa

Teollisuushallin rakenteisiin levinnyt kivimurskaimen palo synnytti sankan savun palon alkuvaiheessa Nummen alueella.
Nummen alueella sijaitsevassa Jeesi-Service Oy:n omistamassa teollisuushallissa syttyi perjantaina iltapäivällä vakava tulipalo, joka sai alkunsa korjattavana olleesta kivimurskaimesta. Palo levisi myös hallin kattorakenteisiin. Henkilövahingoilta vältyttiin.

– Vaikka rakennus onkin tehty palamattomasta materiaalista, pääsi tuli leviämään kattorakenteisiin hallin yläosan ikkunoiden välistä, kertoo pelastustoimia johtanut päivystävä palomestari Jarkko Pietiläinen Pirkanmaan Pelastuslaitokselta. Alkuvaiheessa palosta levisi myös runsaasti savua, mikä tietysti sai liikkeelle myös sivullisia katsojia palopaikan läheisyyteen.

 

Pelastustöihin osallistui yhteensä 13 yksikköä. Kivimurskaimen lisäksi suuria vahinkoja aiheutui myös muulle irtaimistolle, joka oli samassa hallitilassa murskaimen kanssa. – Rakennus on koko pinta-alaltaan noin 3 000 neliötä. Halli, jossa kivimurskain paloi, oli kooltaan noin 800 neliötä. Muiden hallirakennuksessa toimivien yritysten tilat kärsivät lähinnä savuvaurioita, Pietiläinen sanoo.

 

Pietiläisen mukaan pelastustöissä apuna käytettiin myös kahta dronea. – Ne ovat erittäin hyviä isoissa paloissa, jos vaikkapa katolle pääsy on hankalaa. Dronen avulla saamme tietoa taivaalla ja käytössä on myös lämpökameralla varustettu laite.

 

Evästeet