Olemme Facebookissa!

19.10.2017 Urjalantie ja Vammalantie uuteen pintaan

Sekä Urjalan- että Vammalantien päällystystyö on ollut vauhdissa. Työmaapäällikkö Antti Virkkunen kertoo päällystystöiden olevan valmiina viikolla 43. Yhteensä päällystettävää pintaa on noin 20 kilometriä.
Punkalaitumella on Urjalantiellä ja Vammalantiellä saatu nuuhkia vastalevityn asvaltin tuoksua viime viikkoina. – Näiden kahteen kohteen osalta asvaltointitarve on ollut tiedossa. Päällystämistä saatiin aikaistettua saadun lisärahoituksen turvin, kertoo projektipäällikkö Ossi Saarinen Pirkanmaan Ely-keskuksesta.

Päällystystöistä Punkalaitumella vastaa Lemminkäinen Infra Oy. Työmaapäällikkö Antti Virkkusen mukaan Urjalantien päällystystyöt valmistuivat viime viikon keskiviikkona ja heti torstaina alkoi Vammalantien päällystys. Päällystystöiden jälkeen tehdään vielä piennartäyttö ja tiemerkinnät.


– Vammalantien päällystystyöt valmistuvat viikolla 43. Yhteensä päällystettävää on näissä kohteissa noin 20 kilometriä, Virkkunen kertoo.


Hänen mukaansa asvalttitöitä ovat haitanneet runsaat sateet. – Asvaltti liimataan vanhaan pintaan bitumiemulsiolla, joka ei sateella tartu. Tämän vuoksi töissä on jouduttu pitämään taukoja, Virkkunen sanoo.


Vajaan miljoonan euron projekti


Punkalaitumella kahden maantien päällystäminen kustantaa Pirkanmaan Ely-keskukselle projektipäällikkö Ossi Saarisen mukaan vajaa miljoona euroa.


– Punkalaitumen suunnalla on teitä, joiden kunto on heikentynyt mutta rahat eivät kaikkeen riitä, Saarinen harmittelee.


Paikkakunnalla on runsaasti puhuttanut erityisesti Myllynkulmantien huono kunto. Sitä kautta kulkee mm. liikenne kesäkeskiviikkoisin Särkkään. – Myllynkulmantien päällystys on myös listallamme, kuten muitakin alemman verkon tieosuuksia. Myllynkulmantien osalta kustannuksia lisää, että siellä joudutaan parantamaan myös rakenteita, Saarinen kertoo.


Sitä, milloin Myllynkulmantie mahdollisesti saa kaivatun uuden päällysteen, Saarinen ei osaa sanoa. – Ensi vuoden rahoitus ei ole vielä selvillä. Alustava suunnitelma tehdään vuodenvaihteen tienoilla ja se tarkentuu myöhemmin.


– Pirkanmaan tiestöllä huonokuntoisia osuuksia on valtateillä 80 kilometrin verran. Muun päällystetyn verkon osalta huonokuntoista tieosuutta on 400 kilometriä. Yhteensä päällystetyn tieverkon pituus Ely-keskuksen alueella on noin 3 700 km, Ossi Saarinen kertoo.

 

Evästeet