Olemme Facebookissa!

19.03.2020 Varautuminen näkyy myös kaupassa

Kauppias Antti-Jussi Pourun mukaan ihmiset ovat varautuneet koronavirusepidemiaan hankkimalla koteihin jauhoja, kuivahiivaa, kaurahiutaleita, säilykkeitä ja maitojauhetta.
Punkalaitumellakin ihmiset ovat ryhtyneet varautumaan mahdollisen koronavirusepidemian varalta. – Kyllä jonkinlaista hamstrausta on ollut havaittavissa. Tosin ei siinä mittakaavassa kuin kaupungeissa, kertoo kauppias Antti-Jussi Pouru K-Supermarket Pourulta.

Antti-Jussi Pourun mukaan ihmisten ostoslistoilla on ollut tuotteita, jotka ovat olleet esillä julkisuudessakin varautumisesta puhuttaessa. – Jauhoja, kaurahiutaleita, kuivahiivaa ja säilykkeitä on mennyt tavallista enemmän. Ja sitä paljon puhuttua WC-paperiakin.


Toistaiseksi tavarantoimitus on Pourun kauppaan toiminut normaalisti. – Joissain tuoteryhmissä on ollut hieman puutteita. Se johtuu siitä, että tukku ei pysty vastaamaan kaikkeen kysyntään, koska kaupunkien kauppoihin tilataan tavaraa niin paljon. Periaatteessa kuitenkin kaikkia tavaroita voi edelleen tilata.


Poikkeuksellisen tilanteen pitkittyessä Antti-Jussi Pourun mukaan ensimmäisenä kaupan hyllyistä häviävät niin sanotut hitaasti kiertävät tuotteet. – Kyse on silloin lähinnä käyttötavaroista. Tärkeimmät tuoteryhmät pyritään pitämään valikoimissa. Eri asia on, jos valtiovalta alkaa säännöstelytoimet.


Riskiryhmät huomioidaan


K-Supermarket Pourulla huomioidaan koronavirusepidemian riskiryhmät. – Riskiryhmiin kuuluville tarjotaan mahdollisuus toistaiseksi kaupassa käyntiin torstaisin ja perjantaisin klo 7–8 välisenä aikana. Lisäksi ostoksia voidaan toimittaa myös asiakkaalle kotiin, kertoo Antti-Jussi Pouru.


Poikkeustilanne varhentaa myös verkkomyynnin käyttöön ottamista. – Suunnitelmissa oli avata myös verkkokauppa loppuvuodesta. Nyt sen käyttöön ottoa aikaistetaan.


– Hygieniaan kiinnitetään kaupassa entistä tarkemmin huomiota. Pintoja desinfioidaan, käsiä pestään ja käytetään suojia tarpeen mukaan, Antti-Jussi Pouru kertoo.

 

Evästeet