Olemme Facebookissa!

19.01.2017 Juhlavuoden ensimmäinen vauva syntyi Kanteenmaahan

Anu Lääverin ja Jarno Ollulan perheeseen syntyi 5.1. Suomi 100 -juhlavuoden ensimmäinen punkalaitumelainen.
Suomi 100 -juhlavuoden ensimmäinen punkalaitumelainen vauva syntyi Anu Lääverin ja Jarno Ollulan perheeseen 5. tammikuuta kello 4.28. – Poika piti vähän kiirettä, kun laskettu aika oli vasta 17.1., naurahtaa isä-Jarno.

Strategisilta mitoiltaan vuoden ensimmäinen punkalaitumelainen noudattelee tuttua kaavaa. Pituutta poikavauvalla oli 50 senttiä ja painoa 3 584 grammaa. Poika syntyi Porin keskussairaalassa. – Sinne oli nopein mennä, kun kotopihasta pääsee suoraan valtatielle ja sitä pitkin Poriin. Kirpeä pakkasyö se oli. Mittari näytti – 20 astetta, Kanteenmaassa asustava pariskunta muistelee.


Anu Lääveri kehuu vauvaperheen kokemuksia Porin keskussairaalan synnytysosastolla hyviksi. – Henkilökunta oli oikein mukavaa, auttavaista ja kannustavaa.


Vauva-arki on Ollulassa alkanut rutiinilla, sillä perheessä on jo ennestään kaksi tytärtä, 9-vuotias Maija ja 4-vuotias Emma. Hekin osallistuvat innolla pikkuveljen hoitamiseen.


– Päivällä poika nukkuu ainakin hyvin, mutta yöllä tuntuu olevan ”Ameriikan ajassa”, Jarno naurahtaa. – Yöllä vaatimustaso selvästi nousee. Hyvin samankaltainen vauva kuin nuorempi isosiskonsa. Saa nähdä, tuleekö yhtä ”eläväinen”, Anu pohtii.


Jarno Ollula viljelee maatilallaan viljan lisäksi ruokaperunaa. Leikkimielisesti hän pohtii pojastaan myös työlleen jatkajaa. – Kyllä se tietysti hyvä olisi, että tuotannolle löytyisi jatkaja ja saataisiin perheeseen kolmannen polven perunanviljelijä. Toisaalta toinen tyttäristäkin on kyllä asiasta kiinnostunut. No, aika sen tulee näyttämään, Jarno tuumailee.

 

Evästeet