Olemme Facebookissa!

18.10.2018 VANHUSTEN VIIKKOA VIETETTY VUODESTA 1954

Vanhusten viikon juhlaa vietettiin Punkalaitumella Palvelukeskus Pakarilla viime viikolla. Tilaisuudessa oli musiikkiesityksiä, puheita ja hartaus.
Viime viikolla vietettiin valtakunnallista vanhustenviikkoa. – Viikko on maamme pisimpään vietettyjä teematapahtumia, sillä vanhustenviikko on järjestetty jo vuodesta 1954 lähtien, totesi Punkalaitumen vanhusneuvoston puheenjohtaja Pekka Karppanen Pakarilla viime torstaina pidetyssä vanhustenjuhlassa.

Vanhustenviikon teema oli tänä vuonna Iloa toimeliaisuudesta. – Tätä teemaa ovat Punkalaitumella kiitettävästi hoitaneet seurakunta, SPR, Eläkeliitto ja monet muut toimijat, Pekka Karppanen sanoi.


Hän kiitteli paikallisia toimijoita ikäihmisten aktivoinnista ja toivoi aktiivisuutta myös ikäihmisiltä itseltään. – Toivotaan, että palveluita käytetään ja tapahtumiin osallistutaan aktiivisesti. Se on paras kiitos myös järjestäjille.


Hartauden Pakarilla piti rovasti Veli-Matti Karo. Hän otti teemaksi Jumalan kohtaamisen erityisesti luonnossa. – Jo rippikoulussa opetettiin, miten ihminen kohtaa Jumalan. Sanottiin, että Jumala ilmoittaa itsensä kansojen ja ihmisten kohtaloissa, erityisesti pojassaan Jeesuksessa sekä luonnossa. Tänä syksynä olemme saaneet nähdä Jumalan kauniina luonnossa. Tuntea samalla itsemme pieneksi ja Jumalan suureksi.


Seurakunnan puolesta puheenvuoron käytti diakonissa Jaana Pyykkö, joka kehotti ihmisiä välttämään turhaa murehtimista. – Se on helppo sanoa, sillä huolista ei ole helppo hellittää. Taivaan Isä lopulta tietää, mikä on meille parasta ja hän johdattaa elämäämme oman tahtonsa mukaan. Silloin meille käy hyvin.


Musiikkia vanhustenjuhlassa esittivät kanttori Sari Mäkinen, Ella Uusitalo harmonikalla sekä Retrotytöt-lauluryhmä. Yhteislaulut säestivät Sari Mäkinen sekä Vesa Berggren harmonikallaan.

Evästeet