Olemme Facebookissa!

18.06.2020 Ruokajakelu toi monille keiton kotiin

Eino Kokko jakoi avustusjoukkonsa kanssa koko kevään ja alkukesän aikana yhteensä 2 600 litraa ruokaa riskiryhmäläisille ja lapsiperheille.
Yhteensä 2 600 litraa keittoa on Eino Kokon ruokatykistä jaettu kevään ja alkukesän aikana riskiryhmiin kuuluville. Joukossa on myös lapsiperheitä. Noin kahden litran annos riitti monessa kodissa useammaksi päiväksi.

– Yhden kerran tein liha-makaronilaatikkoa, mutta se oli liki 80 henkilölle niin suuritöinen, että päätin keitellä keittoja. Kolmisen päivää kuluu tavaroiden noutoon, listojen päivityksiin ja ruuan valmistukseen. Ensimmäisenä ilmoittautui touhuun mukaan Katariina Anttila. Punkalaitumen Sanomien kerrottua asiasta, tulikin sitten sekä sponsoreita että jakajia. Mukaan lähtivät muun muassa SPR, Lions Club, Fiinat, reserviläiset, yritykset ja yksityiset. Toistakymmentä meitä on ollut kahtenatoista lauantaina ruokaa tekemässä ja viemässä. Yksin ei ole tarvinnut olla, kertoo Kokko urakastaan.


Itsekin riskiryhmään kuuluvana Kokko tunsi suurta tarvetta auttaa.


– Riskiryhmäläiset ovat hienosti noudattaneet valtiovallan ohjeita, mietin keinoja edes vähän helpottaa heidän arkeaan. Korona-aikaan nämä jakajamme ovat valitettavan usein olleet ainoita ihmiskontakteja kodin seinien sisälle jääneille. Kovasti kiitollisina he ovat ruuan ottaneet vastaan.


Vuoden Punkalaitumelainen


Nettilaidun valitsi Eino Kokon taannoin Vuoden Punkalaitumelaiseksi.


– Täytenä yllätyksenä tuo pokaali KokkonKodalle saapui! Tunnustus tuntuu tietysti hyvältä, mutta se kuuluu meille kaikille eli lahjoittajille, jakajille, auttajille. Ikinä en olisi yksin tällaiseen ponnistukseen yltänyt. Kiitollisuus on päällimmäisenä tämän työn jälkeen, mutta myös huoli tulevasta. Pitää toivoa, että korona jättäisi maailman ja sitäkin, ettei toista aaltoa tulisi.

 

Hanna-Mari Kamppikoski

 

Evästeet