Olemme Facebookissa!

18.04.2024 Jumppamaratonilta vauhtia kevääseen

Kevätkirmaukseen liikuntahallissa osallistui parikymmentä innokasta liikunnanharrastajaa.
Kevätkirmaus liikuntahallissa sai parikymmentä naista osallistumaan jumppamaratoniin 6.4.

Parin tunnin aikana tapahtuman ohjauksesta vastanneet Ella Liimatainen Hyvinvoinnin Inspiraatiosta ja Sanni Silvasti Sannin liikunta- ja hyvinvointipalveluista ohjasivat viittä erityyppistä harjoitusta.


Päivä aloitettiin kuntotanssilla, sen jälkeen tehtiin tehotreeni. Kahvakuulatreenin jälkeen zumbattiin vauhdikkaasti. Päivä päättyi flow-osuuteen eli kehonhuoltoon.


Ryhmäliikunnan muodosta toiseen siirryttiin pienten lepo- ja tankkaustaukojen kautta.
– Olemme järjestäneet aikaisemminkin samankaltaisia tapahtumia, mutta tämä on ensimmäinen kerta yhteistyössä Punkalaitumen kunnan kanssa, kertovat Ella Liimatainen ja Sanni Silvasti.


Tunnit on suunniteltu niin, että ne sopivat kaikenkuntoisille. – Tuntimme ovat matalan kynnyksen tunteja, eli ne sopivat niin aloittelijoille kuin tosi aktiivisille liikkujille. Jokainen tekee oman kuntonsa mukaan, taukoa voi pitää aina, jos siltä tuntuu, sanovat Ella ja Sanni.


Kunta antoi tapahtumalle tilat veloituksetta  käyttöön sekä oli mukana markkinoinnissa.
– Liikuntahalli on ainoa paikka, missä voi järjestää isommalle ryhmälle tällaisen tapahtuman. Keskuskoulun ja Vaparin saleihin mahtuu liikkumaan pienemmällä ryhmällä, mutta ei isolla.


Ella ja Sanni iloitsevat innostuneista jumppaajista. He molemmat ohjaavat ryhmäliikuntaa eri puolilla maakuntaa, joten tiensä liikuntahalliin oli löytänyt jumppaajia myös Urjalasta, Lempäälästä, Loimaalta, Oripäästä ja Huittisista.

Kesäkaudella maksutonta liikuntaa


Ellan ja Sannin yhteistyö Punkalaitumen kunnan kanssa jatkuu myös kesällä.  Kesäkaudella Punkalaitumen kunta tarjoaa työikäisille maksutonta liikuntaa useammassa eri ryhmässä. – Tulossa on kuntotanssia, avoveden vesijumppaa Kivirannassa, toiminnallista treeniä Porttikalliolla sekä kehonhuoltoa golfkentällä. Liikuntaryhmät on tarkoitettu paitsi punkalaitumelaisille myös kesäasukkaille, sanovat myös kesän ryhmiä ohjaavat Ella ja Sanni.


Naiset innostavat kaikenkuntoisia työikäisiä lähtemään rohkeasti mukaan. – Yksikin kerta viikossa liikuntaa on parempi kuin olla liikkumatta lainkaan. Jos liikunnan aloittaminen yksin tuntuu vaikealta, toimii Punkalaitumella meidän lisäksi muitakin liikunnan alan ammattilaisia, joilta saa sekä treeniohjelmia että apua ja ohjausta liikunnan aloittamiseen ja sen jatkamiseen. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa omasta itsestä huolehtiminen! kannustavat Ella ja Sanni.


He toivovat näkevänsä kesän ryhmissä tuttuja ja uusia jumppaajia. Lisätietoa kesän liikuntamahdollisuuksista saa muun muassa Punkalaitumen kunnan netti- ja somesivuilta sekä ohjaajien yritysten fb-seiniltä.

 

Evästeet