Olemme Facebookissa!

18.04.2019 Tule kotiin -hankkeelle arkkihiippakunnan tunnustus

Hankevetäjä Hanna-Mari Kamppikoski nosti Arkkipookin yleisön nähtäksi. Tunnustuspalkinnon seurakunnalle luovuttivat piispa Kaarlo Kalliala ja hiippakuntavaltuuston puheenjohtaja Lasse Saulo. Palkintoa vastaanottivat myös kirkkoherra Irina Kaukinen ja kanttori Sari Mäkinen.
Punkalaitumen kirkossa kuultiin viime perjantaina paikallisin voimin esitettynä monipuolinen musiikkikattaus Tule kotiin -hankkeen hankejuhlassa. Tilaisuudessa piispa Kaarlo Kalliala ojensi hankkeelle myös arkkihiippakunnan tunnustuksena Arkkipooki-palkinnon.

Arkkipooki jaetaan piispa Kallialan mukaan vuosittain tunnustuksena, ansiokkaasta ja innovatiivisesta työstä kirkon, hiippakunnan tai seurakuntien ja niiden jäsenten hyväksi. – Seurakunnan viestintä on hankkeen myötä monipuolistunut, toimintaan osallistuvien määrä on noussut sekä vapaaehtoisten toiminta lisääntynyt. Lisäksi seurakuntavaalien äänestysprosentti nousi huomattavasti ja oli arkkihiippakunnan toiseksi suurin.


Taidekäsityönä valmistetun Pookin eli tunnusmajakan ottivat vastaan seurakunnan puolesta kirkkoherra Irina Kaukinen, kanttori Sari Mäkinen sekä hankevetäjä Hanna-Mari Kamppikoski.


Hankejuhlaan osallistui noin 170 ihmistä, jotka Hanna-Mari Kamppikoski toivotti tervetulleiksi. Juhlassa kuultiin punkalaitumelaissyntyisen kulttuurivaikuttaja Jukka Saarisen varta vasten hankkeelle säveltämä ja sanoittama tunnelmallinen Tule kotiin -laulu. Sen esittivät Elli ja Emma Aro.


Juhlan muut esiintyjät olivat harmonikansoittoa esittäneet Elli Harjuniemi ja Jaana Vesaniemi, Anni Uusi-Kuitti (piano), Hannes Rasi (urut), Tommi Henttinen (laulu), Esko Takku (pasuuna) ja Veli-Matti Karo (laulu). Kuoroista ja lauluryhmistä esiintyivät Kirkkokuoro, Laitumen Laulajat, Wallattomat, Korsupojat säestäjänään Tarmo Karhunen ja mieskuoron kvartetti. Kaikista pitäjän kuoroista koottu suurkuoro esiintyi Sari Mäkisen johtamana. Musiikin säestyksestä huolehtivat Sari Mäkinen ja Anni Uusi-Kuitti.


Konserttiosuuden jälkeen siirryttin leivoskahveille seurakuntataloon.


Tule kotiin II –hankkeelle myönteinen päätös


Tule kotiin -hanke saa jatkokseen Tule kotiin II -hankkeen. Kakkososa alkaa toukokuun alussa ja kestää vuoden. Hankkeen kustannusarvio on 60 050 euroa ja sitä hallinnoi Punkalaitumen seurakunta. Seurakunnan ja kunnan rahoitusosuus hankkeessa on molempien osalta 7 506,25 euroa.


– Kakkososan myönteinen rahoituspäätös on aivan ihana asia Punkalaitumelle. Nyt saadaan hanke laajennettua lapsiperheisiin. Myös rakenteilla olevaa koulua ja päiväkotia pystymme markkinoimaan vetovoimatekijänä, iloitsee kirkkoherra Irina Kaukinen.

 

Evästeet