Olemme Facebookissa!

18.02.2016 Palovaroittimia ikäihmisille ja liikuntarajoitteisille

Punkalaitumen VPK:n varapäällikkö Petri Korhonen ja yksikönjohtaja Simo Keto ottivat palovaroitinlahjoituksen vastaan Punkalaitumen Osuuspankin palvelupäällikkö Maria Grannilta ja vakuutusasiamies Seppo Heikkilältä.
Punkalaitumen VPK ryhtyy yhteistyössä Punkalaitumen Osuuspankin kanssa jakamaan palovaroittimia ikäihmisille ja liikuntarajoitteisille. Palokunta vastaa Osuuspankin lahjoittamien varoittimien asennuksesta.

– Päällystökurssilla Vantaalla puhuttiin porukan kanssa ikäihmisten turvallisuuden parantamisesta. Vantaalla oli juuri sattunut kahden vanhuksen kuolemaan johtanut tulipalo, joten ajatus palovaroitinten asentamisesta tuntui hyvältä, kertoo ajatuksen Punkalaitumelle tuonut VPK:n yksikönjohtaja Simo Keto.


Hän muistuttaa, että myös viime viikolla vietetyn 112-päivän teemana oli nimenomaan vanhusten turvallisuus. – Tarkasti ei voi sanoa mutta tuntuma on, että varoittimia kodeista jonkun verran puuttuu. Enemmän löytyy varmasti viallisia varoittimia tai varoittimia, joista patteri on mennyt tyhjäksi.


Keto korostaakin, että uusien palovaroittimien asennuksen lisäksi VPK käy pyynnöstä tarkastamassa jo olemassa olevat varoittimet ja tarvittaessa vaihtaa mm. niihin pariston.


– Suositus on, että varoittimia olisi kodissa yksi kutakin 60 neliötä kohti. Ne pitäisi myös testata kuukausittain.


Palovaroittimet lahjoittaneen Punkalaitumen Osuuspankin palvelupäällikkö Maria Granni pitää Kedon ideaa hyvänä. – Paikkakunnalla on paljon ikääntyneitä asukkaita, jotka kaikki eivät pysty itse palovaroittimesta huolehtimaan. Tämä on pankin kannalta hieno yhteistyökuvio.


Samaa mieltä on Pohjolan vakuutusasiamies Seppo Heikkilä. – On ehdottoman hyvä, että ihmisiä herätellään tämän asian tiimoilta.
Heikkilän mukaan Pohjola on tehnyt työtä varsinkin maatilojen sähköturvallisuuden parantamiseksi. – Kaikki ryhmän vakuuttamat maatilat on sähkötarkastettu, mikä lisää turvallisuutta merkittävästi.


Ne ikäihmiset ja liikuntarajoitteiset, joilta palovaroitin puuttuu tai jotka haluavat tarkistuttaa olemassa olevan palovaroittimen voivat ottaa yhteyttä Simo Ketoon p. 0400-789055. Myös Punkalaitumen Osuuspankin ”tiskille” voi jättää yhteystietonsa VPK:n yhteydenottoa varten.

Evästeet