Olemme Facebookissa!

17.10.2019 Punkalaitumella on puuronystäviä

Oriniemen Marttojen järjestämä perinteinen puuropäivä sai jälleen suuren suosion. Puuroja pöydästä löytyi tällä kertaa yli paria kymmentä erilaista. Tietysti kaikille tutut puurot, mutta myös harvemmin tarjolla oleva Pajalan puuro.
Punkalaitumelaiset ovat ottaneet omakseen Oriniemen Marttojen joka syksyisen puuropäivän. Viime torstaina puurojen ystävät saivat maistella yli pariakymmentä erilaista puuroherkkua.

Oriniemen Marttojen syysperinne on jatkunut paikkakunnalla aina 1990-luvun alusta lähtien. – Ensimmäinen puuropäivä järjestettiin, koska haluttiin kerätä varoja silloisen Jugoslavian sodan uhreille, kertoo vastikään 100 vuotta täyttäneen yhdistyksen puheenjohtaja Pirjo Kallonen.


Kallonen naurahtaa olleensa jokin aika sitten Marttaliiton kokouksessa, jossa paikallisia toimijoita kehotettiin elvyttämään puuropäiväperinnettä. – Oli helppo hihkaista, että meillä sitä on pidetty yllä pitkälti yli 20 vuotta.


Viime torstaina puuropäivä aloitettiin yhdessä lauletulla virrellä ja diakonissa Jaana Pyykön aamuhartaudella. Puuropöytään syntyi nopeasti pitkä jono, ja puuroja maistelemaan pääsivät myös vanhainkoti Hilman ja Matin asukkaat, joita paikalle avustivat Eläkeliiton Punkalaitumen yhdistyksen Virike-ryhmäläiset.


Puuroja marttojen pöydästä löytyi tälläkin kertaa yli paria kymmentä erilaista. – Olemme huomioineet keliaakikot, heille on tarjolla gluteenittomia puuroja, kertoi Pirjo Kallonen.


Monet puuroista saivat makunsa kotipihojen ja lähimetsien marjoista. Edustettuina olivat puolukat, mustaherukka, karviainen ja tyrni. Uusi tuttavuus puuropöydässä oli porkkanakakun makuinen puuro.

Maistamaan pääsi myös harvemmin tarjolla olevaa Pajalan puuroa.

 

Evästeet