Olemme Facebookissa!

17.04.2020 Yksinyrittäjien tukihaku alkaa ensi viikolla

Kunnanjohtaja Tuija Ojala ja elinvoimaluotsi Aki Mikkola tutustuvat tukihakemusten käsittelyjärjestelmän koulutuksen ja testauksen materiaaleihin.
Punkalaitumen kunta on mukana Pirkanmaan alueen yhteisessä, ensisijaisesti alueen yksinyrittäjiä varten suunnatussa palvelukokonaisuudessa.

Palveluiden tarkoituksena on antaa yrittäjille yleistä koronavirustilanteeseen liittyvää kriisineuvontaa ja ohjata heitä oikeiden tukimuotojen ja palveluiden pariin. Palvelukokonaisuus muodostuu puhelimitse annettavasta neuvontapalvelusta sekä Pirkanmaan alueen yhteisestä yksinyrittäjien tuen hausta.


Neuvontapalvelusta kriisiapua ja apua tuen hakuun


Neuvontapalvelu aloitti toimintansa tiistaina 14.4. Neuvontaa annetaan puhelimitse. Numeroon soitettaessa asiakas valitsee, haluaako hän kriisineuvontaa vai liittyykö asia yksinyrittäjän tuen hakuun. Neuvontapalvelua yrittäjät saavat soittamalla numeroon 03 56 56 5040. Palvelu on avoinna arkipäiväisin klo 9-17, lisäksi huhti-toukokuun aikana myös ilta-aikaan tiistaisin ja torstaisin 9-19.


Kriisineuvontaa antavat Pirkanmaan yrittäjät yhdessä yhteistyöverkostonsa kanssa, tukiasioihin liittyen neuvontaa antavat Pirkanmaan kunnat. Punkalaitumella neuvonta-apua antavat elinvoimaluotsi Aki Mikkola p. 040 185 5253 ja kunnanjohtaja Tuija Ojala p. 040 621 2472.

Tuen sähköinen haku aukeaa viikolla 17


Yksinyrittäjiä varten suunnatun tuen sähköinen haku avautuu viikolla 17 osoitteessa www.tukialusta.fi.  Tukeen ovat oikeutettuja ne päätoimiset yksinyrittäjät, joiden taloudellinen tilanne ja liikevaihto ovat heikentyneet koronavirusepidemian vuoksi 16.3.2020 jälkeen. Yksinyrittäjän tulee myös täyttää edellytykset kannattavaan liiketoimintaan.


Taloudellisen tilanteen tulkitaan heikentyneen, mikäli yrityksen myyntituotot ja myyntisaatavat 16.3.2020 jälkeen ovat laskeneet yli 30 prosenttia kulujen pysyttyä lähes samalla tasolla. Tuottoja arvioidaan vuoden 2020 kuukausittaisen kirjanpidon tai tiliotteiden perusteella. Kannattavaan toimintaan arvioidaan olevan edellytykset, mikäli yritystoiminta on ollut kannattavaa vuoden 2019 tilinpäätökseen tai veroilmoitukseen perustuen.


Tuki haetaan YTJ-rekisteriin (www.ytj.fi) merkitystä yrityksen kotipaikkakunnasta, joka ei aina välttämättä ole sama kuin sijaintikunta. Punkalaitumella on 122 yksinyrittäjää.


Palvelukokonaisuuden ovat suunnitelleet yhdessä Pirkanmaan yrittäjät, Tampereen kauppakamari, Pirkanmaan kunnat, Tampereen kaupunkiseudun yrityspalveluyhtiö Ensimetri ja Business Tampere.

 

Evästeet