Olemme Facebookissa!

17.03.2022 Kunta vierailee paikallisissa yrityksissä

Mikko Uotila esitteli Linda Lähdeniemelle ja Aki Mikkolalle HeatFactoryn maahantuomaa itävaltalaisvalmisteista hakkeen kaasutuskattilaa. Polttojärjestelmänsä vuoksi kattila on pienhiukkasten osalta käytännössä nollapäästöinen.
Punkalaitumen kunnan edustajat vierailevat talven ja kevään aikana paikallisissa yrityksissä. Yksi kohteista oli Mikko Uotilan HeatFactory Oy, joka on muuttamassa uusiin tiloihin ja jonka tämän hetken näkymät vaikuttavat lupaavilta.

HeatFactory tuo maahan ja myy itävaltalaisia sekä puolalaisia biolämmitysjärjestelmiä. Se on hyötynyt Mikko Uotilan mukaan kohonneesta öljyn hinnasta.


– Selvä buumi biolämmityksellä on tällä hetkellä. Tarjouspyyntöjä erikokoisista lämmitysratkaisuista tulee koko ajan.


Uusia tiloja yritykselle on remontoitu Nummen teollisuusalueelle Jeesi-Servicen taannoin ostamaan kunnan teollisuushalliin. – Näihin tiloihin rakentuu showroom, jossa voimme esitellä tuotteitamme sekä toimisto- ja neuvottelutilat, Mikko Uotila kertoo.


– Yritys toimi aiemmin kotikonttorissa ja varastona sekä esittelytilana toimi muun muassa vanha navetan sontaruuma. Maatilan tilat sontaruumineen eivät olleet kovin ammattimainen ratkaisu tuotteiden esittelyyn ja kotikonttorikin alkoi tuntua pieneltä.


Vaikka HeatFactory tarjoaa biolämmitysjärjestelmiä pientaloihinkin, sen pääasiallinen asiakaskunta ovat isommat kiinteistöt ja maatilat. – Esimerkiksi kuivurien lämmitysratkaisut pelletillä ja hakkeella kiinnostavat tällä hetkellä. Öljystä halutaan luopua.


Mikko Uotila korostaa, että nykyaikaisissa pelletti- ja hakeratkaisuissa paloturvallisuus on kehittynyt merkittävästi. – Jos nykyaikaisessa järjestelmässä syttyy tulipalo, on jotain mennyt pahasti pieleen.

Käynti yli 50 yrityksessä


HeatFactoryn toimintaan kävivät kunnasta tutustumassa kunnanhallituksen puheenjohtaja Linda Lähdeniemi ja elinvoimaluotsi Aki Mikkola.


– Tarkoituksenamme on paitsi tutustua eri yrittäjien toimintaan, myös kysellä, mitä heille kuuluu kahden vuoden erikoisen poikkeusajan jäljiltä. Tulemme tekemään yritysvierailun yli 50 paikalliseen yritykseen, kertoo Linda Lähdeniemi.


Hänen mukaansa monessa keskustelussa yrittäjien kanssa on noussut esiin kunnan vetovoiman lisääminen. – Tähän mennessä olemme käyneet kymmenessä yrityksessä ja on hieno huomata, kuinka monenlaista yritystoimintaa kuntaan mahtuu.


Mikko Uotilalla ei kunnan suuntaan ollut kovin suurta kritiikkiä esitettävänä. – Näkyvyyttä kunta tietysti kaipaa.


Aki Mikkolan mukaan taannoisten Yrityskokemus- ja asukastyytyväisyyskyselyn tuloksia on kunnantalolla käyty läpi ja muun muassa markkinointia, tiedottamista sekä kunnan nettisivujen kehittämistä tehostettu.

 

Evästeet