Olemme Facebookissa!

17.02.2022 Yrittäjät nostavat lähiruoan framille kilpailussa

Mari Pohjala ja Mikko Uotila kannustavat reseptinikkareita osallistumaan innolla Punkalaitumen Yrittäjien lähiruokakisaan.
Punkalaitumelainen lähiruoka nousee pääosaan Punkalaitumen Yrittäjien järjestämässä lähiruokakilpailussa, jonka loppuhuipennus nähdään heinäkuun lopulla. Kilpailuun voi jättää street food -tyylisiä reseptejä tämän kuun ajan.

– Idea lähiruokakisasta syntyi jo pari vuotta sitten ja se piti järjestää kesällä 2020, mutta korona sekoitti suunnitelmat, kertovat Punkalaitumen Yrittäjien puheenjohtaja Mari Pohjala ja varapuheenjohtaja Mikko Uotila.

 

Yrittäjien tavoitteena on kilpailun avulla kannustaa ihmisiä käyttämään paikallisesti tuotettua ruokaa. – Lähiruokahan on pitkään ollut in, ja Punkalaitumella myös riistateema on vahvasti esillä. Kilpailussa ei haeta kolmen ruokalajin menua, vaan street food -tyylistä annosta, joka on helppo valmistaa suuremmallekin joukolle matalalla kynnyksellä.

 

– Annos voi olla suolainen tai makea, kylmä tai lämmin. Se voi olla alku-, pää- tai jälkiruoka, Mari Pohjala kertoo.

 

Annoksessa tulee huomioida lähiruoka ja perustella, miten sitä on käytetty. – Kilpailu on kaikille avoin ja haastamme yksityisten lisäksi mukaan myös yrityksiä ja yhdistyksiä, jotta saamme mahdollisimman paljon näkyvyyttä lähiruoalle.

 

Helmikuun loppuun mennessä jätettävistä resepteistä yrittäjien hallitus valitsee yhdessä Aila Hietalan kanssa jatkoon 4–8. – Sen jälkeen hallitus valmistaa annokset, maistelee niitä ja valitsee finaaliin kolme annosta. Finaalissa suuri yleisö pääsee valitsemaan kisan voittajan.

 

Yrittäjät järjestävät heinäkuun lopulla markkinahenkisen tapahtuman, jossa voittaja selviää. – Semifinalistit saavat palkinnoksi lähiruokatuotteita ja voittajalle on luvassa hieno grilli, Pohjala ja Uotila kertovat.

 

– Mikäli reseptejä tulee runsaasti, olemme suunnitelleet julkaisevamme niistä vihkosen, jonka avulla kaikki voivat valmistaa lähiruoka-annoksia.

 

Evästeet