Olemme Facebookissa!

16.12.2021 Talousarvio hyväksyttiin suuremmitta puheitta

Kunnanvaltuston kokouksessa palkittiin Kuntaliiton ansiomerkein työntekijöitä ja luottamushenkilöitä.
Kunnanvaltuusto piti budjettikokouksen maanantaina. Ensi vuoden talousarvio ja taloussuunnitelmat kahdelle seuraavalle vuodelle hyväksyttiin suuremmitta puheitta. Ennen kokousta nautittiin joululounas ja palkittiin pitkäaikaisia työntekijöitä ja luottamushenkilöitä.

Eniten keskustelua kokouksessa herätti suunnitelma ikääntyneen väestön tukemiseksi. Sari Lappalainen (sdp.) toivoi selvitykseen selkeämpää tulokulmaa Punkalaitumen osalta ja esitti Marja Wakkalan (sdp.) kannattamana, että suunnitelmassa Punkalaidun nousisi jatkossa esille selvemmin. Asiasta ei äänestetty, vaan Lappalaisen huomio kirjattiin ponsiluonteisena pöytäkirjaan.


Talousarviosta valtuustoryhmät käyttivät ryhmäpuheenvuosot. Linda Lähdeniemi (kesk.) totesi talousarvion hengen pitävän sisällään elämää ja voimaa. Sirkka Madekivi (kok.) oli samalla kannalla. Hän nosti esiin kolmannen sektorin, joka toimii vahvasti kuntalaisten hyväksi. Investoinnit vesihuoltoon olivat hänen mielestään tarpeelliset, ja ne olisi voinut toteuttaa jopa aiemmin.


Perussuomalaisten valtuutettu Sami Uutto nosti puheessaan myös vesihuollon kunnan ykkösprioriteetiksi. Myös hän totesi talousarvion syntyneen ”sävyisästi”.


Uutto jätti myös valtuustoaloitteen, joka myös nuorisovaltuustossa oli nostettu esiin. Aloite koski skeittipuistoa, joka liitetään Porttikallion kehittämissuunnitelmaan.


Valtuusto suoritti myös Kuntaliiton valtuuskunnan vaalin.Ansiomerkkejä


Ennen kokouksen alkua jaettiin kunnan pitkäaikaisille työntekijöille ja luottamushenkilöille Kuntaliiton ansiomerkkejä.Kultaisella ansiomerkillä 40 vuoden palveluksesta palkittiin perhepäivähoitaja Merja Pulakka.

 

Kultaisen ansiomerkin 30 vuoden palveluksesta saivat hallinto- ja talousjohtaja Oili Mölsä ja lehtori Anne Pietilä. Hopeisen ansiomerkin saivat 20 vuoden palveluksesta hoitaja Lottaleena Asa, koulunkäynninohjaaja Auli Kartano, koulunkäynninohjaaja Agata Kazmierczak, esikoulunopettaja Kirsi Lähdemieni, lehtori Anna-Kaisa Mäkinen, koulunkäynninohjaaja Riitta Mäkinen, lehtori Irene Ojainmaa, luokanopettaja Sanna Salioja, sekä luottamushenkilöt Soili Männistö ja Juha Yli-Parri.

Evästeet