Olemme Facebookissa!

16.06.2016 Vartiolan vanha kenttä remonttiin

Kunnan työpäällikkö Osmo Hongisto tarkastelee Vartiolan kentän remonttisuunnitelmia Kaskenoja Oy:n työnjohtajan Lasse Kivekkään kanssa.
Vartiolan vanhan urheilukentän kunnostustyöt alkoivat viime viikon maanantaina. Kunnostuksen tavoitteena on mahdollistaa kentän nykyistä paremmat käyttömahdollisuudet.

Kunnostustyön urakoi punkalaitumelainen Kaskenoja Oy ja urakkahinta on noin 103 000 euroa.

 

– Kentän salaojitus uusitaan. Nykyinen ruukkuputkisto on ilmeisesti tukossa, koska sateen jälkeen kenttä on vetinen. Myös kasvillisuus kertoo kosteusongelmasta, toteaa työnjohtaja Lasse Kivekäs Kaskenoja Oy:stä.

 

Nykyinen nurmipinta muutetaan kunnostuksessa kivituhkaksi. Maakerrosta poistetaan noin 40 senttiä ja se täytetään 3 600 kuutiolla kiviainesta. – Poistettuja maamassoja käytetään meluvalleihin ja muotoiluun. Näin kentän hoito helpottuu ja maisemakin paranee, Kivekäs sanoo.

 

– Nykyisellään kenttä on ollut vähäisessä käytössä. Kunnostuksen jälkeen voidaan esimerkiksi jalkapallo- ja pesäpalloharjoitukset aloittaa kentällä aiemmin keväällä, toteaa kunnan työpäällikkö Osmo Hongisto.

 

Hänen käsityksensä mukaan vanhan kenttä piti kunnostaa jo uuden urheilukentän valmistuttua. Tuolloin suunnitelmasta kuitenkin luovuttiin.

 

Pitäjän katukuvassa kunnostustyö tulee Kivekkään ja Hongiston mukaan näkymään lähinnä murskeen ja muun kiviaineksen ajona Vartiolaan. – Frisbeegolf on myös pois käytöstä korjaustöiden ajan.

 

Vartiolan kunnostusurakka valmistuu heinäkuun puolivälissä ja elokuun 12. päivä kentällä järjestetään PunkaFest -konsertti.

Evästeet