Olemme Facebookissa!

16.02.2023 Kolmetoista kertaa onnea

Viime vuonna syntyneitä vauvoja vanhempineen kokoontui kunnantaloon kunnan ja MLL:n muistaessa perheitä.
Punkalaitumen kunta muisti viime vuonna syntyneitä uusia kuntalaisia viime tiistaina kunnantalossa pidetyssä vauvatilaisuudessa. Vuonna 2022 paikkakunnalla syntyi 13 vauvaa. Määrä ei huimaa mutta huonomminkin asiat voisivat olla. Jokainen pienokainen on tärkeä paitsi perheelleen, myös kunnalle.

Kunta muisti vauvaperheitä tänäkin vuonna 300 eurolla. Summa luovutetaan perheille lahjakorttina, ja on jaettu neljään 75 euron suuruiseen lahjakorttiin käytettäväksi paikallisissa liikkeissä. Lisäksi lahjakassissa oli avaimenperä, heijastin ja lorumoniste.


Kunnan lisäksi vauvoille lahjoja antoivat LC Punkalaidun/Fiina (villasukat), Vaatekauppa Katariina (tyynyliina), Kesälaitumen Kukka (lahjakortti), Kahvila Myötätuuli (lahjakortti) ja Punkalaitumen Apteekki (tuotepaketti). MLL:n Punkalaitumen osasto antoi myös oman lahjakassin.


Vauvaperheitä onnittelemassa kunnan puolesta olivat kunnanjohtaja Tuija Ojala, kunnanvaltuuston puheenjohtaja Harri Lumme sekä varhaiskasvatuksen opettaja Mari Nieminen.


Tuija Ojala antoi tuoreille vanhemmille hyvän kasvatusvinkin: – Lapsi tarvitsee huomiota, lettuja ja mansikkahilloa. Näillä eväillä lapsi saa hyvän itsetunnon.


Harri Lumme toi esiin kunnan viimeaikoina tekemiä satsauksia niin varhaiskasvatuksen kuin koulujenkin ajanmukaisiin tiloihin.


Mari Nieminen kertoi päivähoitojärjestelmästä. Paikkakunnalla on mahdollista saada lapsi myös vuorohoitoon, mikäli sille on tarvetta. Päiväkodissa työt alkavat aamuviiden paikkeilla ja loppuvat iltakymmenen tienoilla. Myös perhepäivähoitoon saa lapsensa, jos niin haluaa.

MLL esittäytyi


MLL:n Punkalaitumen yhdistyksen tuore puheenjohtaja Katja Tanski esitteli yhdistyksen toimintaa.


– MLL on Punkalaitumella erikoistunut alle kouluikäisiin. KaruSellissä pidämme niin aamu- kuin iltaperhekahvilaa kerran kuukaudessa. Korona-aikana hieman hiipuneeseen perhekahvilatoimintaan toivotaan uusia kävijöitä mukaan. Sinne ovat myös isät tervetulleita. Sunnuntaisin liikuntahallissa kokoontuu perhepeuhula, jossa lapset ja vanhemmat pääsevät liikkumaan. Lisäksi pitkin vuotta meillä on perinteisiä tapahtumia: satupäivä, kevätkarkelot, metsäretki ja joulujuhla.


Katja Tanski iloitsee, että kaikki MLL:n tilaisuudet on kyetty pitämään paikkakunnalla maksuttomina. – Meillä on myös tavoitteena, että lapsiperheiden ei tarvitse lähteä kunnan ulkopuolelle tapahtumiin.


MLL:stä mukana olivat myös Piia Sipilä ja Karoliina Valonen. He toivottivat tuoreet vanhemmat mukaan toimintaa. Naiset painottivat, että MLL:n toiminta on avointa ja kaikkeen voi osallistua, vaikka ei ole jäsen.
Lahjojen ja puheenvuorojen jälkeen nautittiin kakkukahvit.

 

Evästeet