Olemme Facebookissa!

15.10.2020 Jalasjoella kerättiin toistakymmentä tonnia paperia

Tanja ja Seppo Wallin sekä Matti Kallio toivat paperia Jalasjoen nuorisoseurantalolle.
Paperinkeräyspäivä on vuosittainen, suosittu tapahtuma Jalasjoella.

– Täällä haisee niin ihanan hyvälle, huudahti Jalasjoen nuorisoseuran pihalle juossut lapsi. Hän taisi tarkoittaa Arttu Sorrin paistamia lettuja. Paistaminen sujuikin nuorelta mieheltä sutjakkaasti, jo kesällä tämä kokiksi opiskelija on letunpaistohommissa ahertanut. 4H-yrittäjä Sorrin tehtäviin kuuluu myös avantosaunan lämmitys Kivirannassa.

 

Jalasjoen nuorisoseuran pihalle tuotiin jälleen lokakuisena lauantaina suuret määrät paperia. Aurinkoisella syyssäällä myös torilla vierailtiin ja kahvikupponenkin maistui. Kurottajakuskina tapahtumassa toimi Esa-Matti Välimaa, hänen toimestaan runsaat määrät paperia päätyi lavalle.

 

Jalasjoen nuorisoseura on järjestänyt paperinkeräyksiä jo kuutisen vuotta. Silloin Kiertolan koulun toiminta päättyi ja keräys siirtyi nuorisoseuralle.

 

Tonneittain paperia

 

– Paperia tulee noin 12 – 15 tonnia, vuosien saatossa määrät ovat kyllä pienentyneet. Seura saa keräyksestä noin 500 euroa, mutta siitä vähennetään kulut, niin ei käteen juurikaan mitään jää. Enemmänkin tämä on kylän yhteinen tapahtuma ja ihmiset alkavat jo kesällä kysellä, että järjestetäänkö keräys. Kyllä tämä päivä on meille talkooväelle ja kyläläisillekin todella kiva päivä. Ihmisiä on paljon liikkeellä, tutut tapaavat toisiaan ja kahvioonkin tullaan papusopalle tai kahville ja seurustelemaan, kertoo Jalasjoen nuorisoseuran johtokunnan jäsen Erja Lakkonen.

 

Papusoppaa

 

Seura on tähän asti tarjonnut papusopan paperin tuojille, mutta nyt koronavuonna papusoppalautasen sai vapaaehtoisella maksulla. Sillä tuotolla seura saa vähän peitettyä kuluja. Paperinkeräyksessä touhuaa Jalasjoella kymmenkunta henkilöä.Osa porukasta purkaa kuormia ja osa kiertää pitäjällä hakemassa papereita ihmisten kotoa.

 

Urjalasta asti

 

Kotoa haettavat kuormat ovat yleensä suuria. Papereita kertyy Punkalaitumen lisäksi myös Urjalasta ja Humppilasta. – Paperinkeräys vaatii paljon työtä, mutta joka kerta kun homma on hoidettu, todetaan, että olipa taas mukava yhdessä tehdä ja toisiakin auttaa. Näitä päiviä kaikki odottavat täällä Jalasjoella.

 

Hanna-Mari Kamppikoski

 

Evästeet