Olemme Facebookissa!

15.02.2024 Viime vuoden vauvoja muistettiin

Viime vuonna syntyneet vauvat vanhempineen kutsuttiin kirjastoon ottamaan vastaan kunnan vauvaraha sekä eri yhteistyökumppaneiden muistamiset.
Viime vuonna Punkalaitumella syntyneet vauvat perheineen kokoontuivat kirjastossa ensimmäiseen tapaamiseensa, kun Punkalaitumen kunta jakoi heille vauvarahan sekä yhteistyökumppanit antoivat omat lahjansa.

Vuonna 2023 Punkalaitumella syntyi kymmenen vauvaa. Kunnanjohtaja Tuija Ojala totesi iloitsevansa, että paikalla oli paljon isoja perheitä, isosiskoja ja -veljiä oli mukana vilistämässä kirjaston avarissa tiloissa, kun perheiden pienimpiä jäseniä muistettiin.


Ojalalle vauvatilaisuus oli kuudes kunnanjohtajana. Hän evästi pikkuisten vanhempia antamaan aikaansa lapsille. – Uskokaa ja luottakaa lapseen, tukekaa häntä, ymmärtäkää lapsenne persoonallisuutta ja temperamenttia. Näin tuette hyvän itsetunnon kehittymistä, joka puolestaan suojaa lasta ja estää esimerkiksi syrjäytymistä. Muistakaa uskoa ja luottaa myös itseenne vanhempana. Ja iloitkaa arjesta lapsen kanssa!


Ojalalla oli mukana Tove Janssonin kirjoittama kirja Ninnistä, näkymättömästä lapsesta. Tarina kertoo kaltoin kohdellusta lapsesta, josta tulee pikkuhiljaa näkyvä, kun hänet otetaan huomioon.


Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Linda Lähdeniemi puolestaan toivotti perheille ja pienokaisille mukavaa tulevaisuutta Punkalaitumella. – Punkalaidun on turvallinen paikka elää lapsuutta. Tänne on hyvä kasvattaa juuret ja täällä on hyvä kasvattaa siivet, jotka kantavat pitkälle. Punkalaidun edustaa turvaa ja lämpöä, sanalla sanoen kotia.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Punkalaitumen yhdistyksen puheenjohtaja Katja Tanski muistutti vertaistuen tärkeydestä. – MLL järjestää maksutonta toimintaa eri-ikäisille lapsille ja nuorille. Pienet lapset ja heidän vanhempansa voivat osallistua esimerkiksi perhekahvilaan ja perhepeuhulaan.  Niistä vanhemmat löytävät vertaistukea ja lapset leikkikavereita.


Punkalaitumen kunnan varhaiskasvatuksesta Mari Nieminen kertoi vanhemmille päivähoitomahdollisuuksista. Kunnassa on päiväkoti sekä muutama perhepäivähoitaja. Haku päivähoitoon on pääasiassa huhtikuun alussa, mutta mihin aikaan vuodesta voi toki päivähoitopaikkaa kysellä.


Jokainen vauva sai kassin, jossa oli Punkalaitumen kunnan vauvaraha 300 euroa  jaettuna neljäksi 75 euron lahjakortiksi käytettäväksi paikallisissa liikkeissä. Lisäksi mukana oli heijastin, ruokalappu ja arkiseikkailukirja.  Kunnan varhaiskasvatuksen puolesta oli leikkiohjeita. Punkalaitumen Apteekki muisti perheitä tuotepaketilla, LC Punkalaidun/Fiinat villasukilla, Kesälaitumen Kukka lahjakortilla, Punkalaitumen Osuuspankki kirjekuorella, Punkalaitumen Museo- ja Kotiseutuyhdistys lautapelillä ja kalenterilla, MLL soivalla vauvakirjalla.
Tilaisuuden lopuksi vauvat vanhempineen ja sisaruksineen nauttivat kakkukahvit.

 

Evästeet