Olemme Facebookissa!

15.02.2018 112-päivänä pääsi paloasemalle

112-päivänä paloaseman takapihan nuotiovalkeessa paistuivat Metsärannan Lihan makkarat.
Punkalaitumen VPK piti paloaseman ovet avoimina lauantaina. 112-päivänä muistutettiin muun muassa palovaroittimien kunnossapitämisestä.

Punkalaitumella 112-päivän ohjelmaan kuului paloaseman ja kaluston esittelyä ja paloautoajelua. – 112-päivänä muistutetaan muun muassa palovaroittimien kunnossapitämisestä sekä yleensä varovaisuudesta tulenkäsittelyssä, sanoo päivän järjestelyistä lähes parikymmenen vuoden aikana vastannut Petri Korhonen.


Paikalla oli paljon miehistöä sekä nuoriso-osaston toimintaan osallistuvia. Punkalaitumen VPK:lla onkin miehistön suhteen hyvä tilanne.


– Meillä miehistö on viime vuosien kuluessa nuorentunut. Keskiviikkoiltaisin kokoontuvissa palokuntanuorissa käy kymmenkunta nuorta. Miehistöön on sieltä nousemassa nyt kolme palomiestä, sanovat Petri Korhonen ja VPK:n puheenjohtaja Jyri Mahnala.


Hälytystilanteissa mukana on keskimäärin kuusi-seitsemän palomiestä. Punkalaitumen palomiehet ovat työhönsä sitoutuneita, sillä minimivaatimus on neljä palomiestä.


– VPK järjestää täällä itse oman kesäpäivystyksen, eli perjantai-illasta sunnuntaihin on aina kolme vapaaehtoista, jotka ovat hälytyksen sattuessa viidessä minuutissa paloasemalla. Kustannamme ja järjestämme tämän itse, Pirkanmaan Pelastuslaitos ei ole tässä toiminnassa mukana. Vapaaehtoisuuteen perustuva päivystys on toiminut hyvin, sanovat Teppo Lehtinen ja Simo Keto.


Monille perheille 112-päivä on tullut perinteeksi. Punkalaitumella käydään myös naapurikunnista, kuten Huittisista. Säännöllisiä vierailijoita on aina Helsinkiä myöden.


Punkalaitumelaiset Jouni, Pulmu ja Paula Toriseva ovat käyneet melkein jokaissa 112-tapahtumassa. – Mieleen ovat jääneet ainakin kolariauton leikkausnäytös ja henkilön pelastaminen autosta, sekä poliisikoira, kertovat Torisevat.


Paula Toriseva kertoo myös harjoitelleensa palosammutusta. – Olen käynyt alkusammutuskurssin, ja taitoa on voinut pitää yllä 112-päivänä harjoittelemalla.


Vuoden päästä juhlavuosi


Punkalaitumen VPK täyttää vuonna 2019 90 vuotta ja juhlavuosi tulee näkymään myös 112-päivä ohjelmassa.


– Suunnitelmia on kehitteillä. Aivan varmasti juhlavuosi tulee näkymään 112-päivänä sekä muutenkin ensi vuoden toiminnassa, sanovat Jyri Mahnala ja Petri Korhonen.

 

Evästeet