Olemme Facebookissa!

14.04.2023 Elinvoimaneuvoston yrittäjäjäsenet kannustavat aktiivisuuteen

Kaisa Männistö, Juho Uusi-Kouvo ja Mari Pohjala ovat uuden elinvoimaneuvoston yrittäjäjäsenet. He toivovat avointa keskustelua ja aktiivista ideointa kunnan elinvoiman kehittämiseksi.
Punkalaitumen kunnassa vaikuttamistoimielimenä aloitti vuoden alusta elinvoimaneuvosto. Sen yrittäjäjäsenet Mari Pohjala, Kaisa Männistö ja Juho Uusi-Kouvo toivovat kuntalaisilta ja yrittäjiltä aktiivisuutta ja ideoita siitä, miten paikkakunnan elinvoimaa voitaisiin jatkossa kehittää.

Keskustelu elinvoima-asioista avataan perjantaina 21.4. kahvila-ravintola Mogulissa järjestettävässä elinvoimaillassa. – Toivomme tietysti tähän tilaisuuteen runsasta osanottoa, sanoo elinvoimaneuvoston puheenjohtaja Mari Pohjala.


Hän edustaa neuvostossa Punkalaitumen Yrittäjiä. Kaisa Männistö on Punkalaitumen Naisyrittäjien yhdistyksen edustaja ja Juho Uusi-Kouvo puolestaan edustaa MTK Punkalaidunta.


Kolmikko korostaa avoimen keskustelun merkitystä elinvoima-asioista puhuttaessa. – Kuntalaisten, yrittäjien ja kunnan välinen säännöllinen kommunikointi on tärkeää. Haluamme toimia tässä keskustelussa linkkeinä. Elinvoimaillan jälkeen säännöllisiä kokoontumisia on tarkoitus järjestää jatkossakin.


– Haluamme neuvostossa olla vaikuttamassa myös siihen, että kunnan päätöksenteossa otetaan huomioon päätösten yritysvaikutukset ja että kunnan markkinointi olisi aktiivista. Punkalaitumelta löytyy kyllä elinvoimaa ja yrittäjyyttä, mutta kaikkea ei osata välttämättä paikallisesti hyödyntää vaikkapa hankintoja tehtäessä. Tällainen kotosokeus pitäisi voittaa.


Pitäjän elinkeinoelämän kehittäminen vaatisi Pohjalan, Männistön ja Uusi-Kouvon mielestä myös kekseliäisyyttä. – Tietyillä aloilla on varmasti kysyntään. Koronan myötä tajuttiin etätyön mahdollisuudet ja sitä silmällä pitäen meillä on valmiina hyvä infra.


– Toivottavaa olisi sekin, että kaikenlainen kehittäminen nähtäisiin hyvänä asiana, eikä ensimmäinen reaktio olisi muutoksen vastustaminen.


Elinvoimaneuvoston muut jäsenet ovat kunnanvaltuuston puheenjohtaja Harri Lumme, kunnanvaltuuston II varapuheenjohtaja Timo Karunen, elinvoimakehittäjä Henna Ärrälä ja kunnanjohtaja Tuija Ojala.


Neuvoston virallisiksi toimintaperiaatteiksi on kirjattu muun muassa yhteistyön edistäminen kunnan ja yrittäjien välillä, aloitteiden tekeminen elinvoimaan ja elinkeinoelämään liittyvissä asioissa, yrittäjien välisen yhteistoiminnan kehittäminen sekä yrittäjäkasvatuksen kehittäminen ja mahdollistaminen nuorten keskuudessa. Neuvostolla ei ole päätäntä- eikä budjettivaltaa, mutta se voi tehdä ehdotuksia kunnan toimintasuunnitelmaan ja talousarvioon.

 

Evästeet