Olemme Facebookissa!

14.03.2024 Vuoden ensimmäinen vauva on rauhallinen tapaus

Punkalaitumen vuoden ensimmäinen vauva syntyi Heikki Jonkan ja Sanni Sirenin perheeseen. Vanhemmat luonnehtivat uutta perheenjäsentä rauhalliseksi nuoreksi mieheksi, jonka päiväunihetki näyttää tarttuneen myös perheen bokseriin, 10-vuotiaaseen Cindyyn.
Heikki Jonkan ja Sanni Sirenin perheeseen syntyi maanantaina 19.2. poikavauva ”Vili”. Vauva syntyi laskettuna päivänä Tampereen keskussairaala Taysissa ja oli 54 cm pitkä ja painoi 4376 grammaa.

Uusioperheen kahdeksas lapsi ei nosta meteliä kuin vain asiasta.


– Vauva on kyllä todella rauhallinen tapaus. Asiasta nousee ääni, mutta muuten hän on hyvin hiljainen. Ja yölläkin saadaan nukkua. Syödään välillä ja sitten jatketaan unta, kertoo Sanni ja koputtaa samalla puuta.


– Välillä täällä tapahtuu melkoisesti ja on ääntä, mutta vauvan ilmekään ei värähdä, vaan hän jatkaa unia, Heikki jatkaa.


– Hän on varmaan tottunut jo vatsassa siihen, että on ääntä ja menoa ja meininkiä, naurahtaa Sanni.
Perheen arki on jatkunut pitkälti samanlaisena kuin ennen vauvan syntymää.


– Kaikilla isommilla lapsilla on joku harrastus, niin vauva kulkee sitten mukana kuskauksissa ja muissa, missä tarvitsee. Vauvalla on paljon harrastuksia, Sanni naurahtaa.


Hänen mukaansa odotusaika oli hieman erilaista melkein 40-vuotiaana kuin edellisten lasten kohdalla. – Kyllä hän on meidän perheen iltatähti.


Jonkka ja Siren pohtivat myös sitä kuinka syntyvyys on laskussa eikä lapsia synny Punkalaitumellekaan enää sitä tahtia kuin vielä muutamia vuosia sitten.


– Kyllä se olisi paikkakunnan palveluiden ja koulujenkin kannalta todella tärkeää, että lapsia syntyisi nykyistä enemmän. Kuntakin voisi mielestäni olla aktiivisempi paikkakunnan nuorien pitämiseksi paikkakunnalla ja uusia lapsiperheitä voisi koittaa houkutella jollain etuuksilla. Minäkin voisin antaa kaikille tämän vuoden joulukuussa syntyville lapsille jonkun bonuksen, lohkaisee Heikki Jonkka.

 

Evästeet