Olemme Facebookissa!

14.03.2019 Työväenyhdistys kulttuuritapahtumien tuottajaksi

Hyvinvointijohtaja Tiina Mäkiranta (2. vas.) kävi tiistaina tapaamassa Mäenpään työväentalolla työväenyhdistyksen aktiiveita Irma Rantasta, Mauri ja Katja Multasta sekä Jouko Mäkelää.
Punkalaitumen Työväenyhdistys ja Punkalaitumen kunta ovat solmineet kulttuuripalveluiden tuotantosopimuksen. Sopimuksen mukaan työväenyhdistys tuottaa erityisesti 55+ -ikäisille 7–8 kulttuuritapahtumaa 28.2.2020 asti kestävän sopimuskauden aikana.

– Yhteistyösopimuksen kautta Punkalaitumen hyvinvointiohjelman tavoitteita viedään käytäntöön iäkkäämmän väestön osalta. Vastaava suunnitelma on olemassa myös nuorille ja työikäisille, kertoo hyvinvointijohtaja Tiina Mäkiranta.

 

Kunnan ja työväenyhdistyksen sopimuksen arvo on 8 000 euroa. – Järjestettävien tapahtumien suunnitteluun on osallistettava yleisöä. Tapahtumien suositellaan olevan maksuttomia mutta kulujen kattamiseksi voidaan periä kohtuullista sisäänpääsymaksua, Mäkiranta toteaa.

 

Punkalaitumen Työväenyhdistys on keväälle ehtinyt suunnitella jo kaksi kulttuuritapahtumaa. – Keskiviikkona 3.4. järjestetään Olavi Virta -ilta, jossa FT Marko Aho kertoo Virran elämästä ja Kari Känkänen esittää Virran tuotantoa. Myös yhteislauluja päästään laulamaan. Vapunaattona 30.4. vuorossa ovat puolestaan iltamat, joissa mukana on Punkalaitumen Teatterikerhon sketsiryhmä. Iltamiin liittyy myös levytanssit, kertovat työväenyhdistyksen aktiivit Irma Rantanen ja Jouko Mäkelä.

 

Kaksikon mukaan tällä hetkellä suunnitteilla on myös, että Mäenpään työväentalon historiallinen miljöö voisi toimia osana Huhtamo International Film -festivaalia heinäkuussa. Syksylle on sovittuna ukrainalaisen lauluyhtye Marvinokin konsertti.

 

– Päätimme hakea kunnan sopimuskumppaniksi, koska näin saamme toimintaa työväentalolle. On hienoa, jos saamme ihmiset liikkeelle erilaisiin tapahtumiin. Toisaalta olemme tässä kaikki eläkeläisiä ja talkootyöstä on tullut eräänlainen harrastus, naurahtaa Irma Rantanen.

 

Kuntalaisten mielipiteitä ja toiveita erilaisista kulttuuritapahtumista tullaan Rantasen mukaan kyselemään vielä kevään aikana.

 

Yhdistysavustukset haussa
 

Punkalaitumen kunnan järjestöille myöntämien ja kuntalaisten hyvinvoinnin edistämiseen tähtäävien toiminta-avustusten haku käynnistyy 15.3. Hyvinvointilautakunta on varannut avustuksiin 7 000 euroa.

 

– Avustuksia voi hakea liikunnan ja kulttuurin keinoin terveyttä ja hyvinvointia edistäviin hankkeisiin. Lisäksi avustuksia myönnetään nuorille suunnattuun toimintaan, kertoo hyvinvointijohtaja Tiina Mäkiranta.

 

Hänen mukaansa etusijalla avustusten jaossa ovat eri järjestöjen yhteistyössä suunnittelema ja toteuttama toiminta, joka on kuntalaisia osallistavaa ja säännöllisesti järjestettyä. Haku toteutetaan sähköisesti Punkalaitumen kunnan nettisivujen kautta ja hakuaika kestää 5.4. asti. Mikäli avustuksia jää myöntämättä, järjestetään elokuussa uusi hakukierros.

 

Lisätietoa kunnan avustuksista järjestöille saa muun muassa tänään kunnantalolla klo 18 järjestettävässä yhdistysillassa.

 

Evästeet