Olemme Facebookissa!

13.09.2018 Evakkopäiväkoti muutti Pietarinvirastoon maanantaina

Entisestä nimismiehenkanslian aulasta on tullut päiväkodin lasten leikkitila. Lastentarhanopettaja Mari Nieminen ja hoitaja Mervi Riitinki sopivat lasten päiväuniaikaan viimeisistä järjestelyistä uusissa tiloissa.
Punkalaitumen päivähoidon yksiköt Tintit ja Peipot aloittivat maanantaina Pietarinvirastossa järjestyksessään neljänsissä väistötiloissa. Päiväkodin siirtyminen kirjaston ja koulun tuntumaan tulee aiheuttamaan muutoksia etenkin alueen liikennejärjestelyissä.

Pietarinviraston ja entisen apteekin piha-aluetta on käytetty niin koulukuljetusten kuin kirjastossa asioinninkin liikenteessä ja paikoitusalueena. Päiväkodin muuttaminen Pietarinvirastoon tarkoittaa jatkossa sitä, että liikenne muuttuu yksisuuntaiseksi.

 

– Tuloliikenne on keskustan puoleisesta liittymästä ja poislähtevä liikenne koulun puoleisesta liittymästä. Järjestelystä tullaan kertomaan liikennemerkein, sanoo päivähoidon johtaja Pirkko-Liisa Henttinen.

 

Pysäköinnin Pietarinviraston ja vanhan apteekin edessä toivotaan myös jatkossa tapahtuvan pysäköintiruutuihin, jotka pihaan on maalattu. – Päiväkodin käyttöön on leikkipihaksi otettu kirjaston parkkialue Pietarinviraston takana. Se ei jatkossa ole kirjastossa kävijöiden käytössä, vaan he voivat käyttää kirjaston toisessa päädyssä olevaa paikoitusaluetta, Henttinen opastaa.

 

Tiloja remontoitu

 

Punkalaitumen päivähoidon lapset ja hoitajat joutuivat neljännelle evakkomatkalle Riissuontiellä sijainneista tiloista löytyneiden sisäilmaongelmien vuoksi. Väistötilat löytyivät Pietarinvirastosta, jossa alun perin ovat toimineet työvoimatoimisto sekä nimismiehen kanslia.

 

Pirkko-Liisa Henttisen mukaan yhtenä mahdollisuutena uusiksi väistötiloiksi olivat myös vuokraparakit. – Ne ovat kuitenkin kalliita ja mikäli niihin olisi päädytty, olisivat ne olleet käytössä vasta ensi vuoden alussa. Tässä kohtaan Pietarinvirasto oli tarkoituksenmukaisin ratkaisu.

 

– Tiloja ei ole rakennettu päiväkodiksi mutta remontoimalla ne on saatu toimiviksi päiväkotikäyttöön. Lähinnä muutokset tehtiin väliseiniä ja ovia avartamalla. Vähän tehtiin myös purkutöitä, kertoo Pirkko-Liisa Henttinen.

 

Suurimmaksi ongelmaksi hänen mukaansa muodostui keittiötilojen puute mutta nekin saatiin järjestymään ruokailutilojen yhteyteen. Takapihan leikkipaikalle on jo tilattu erilaisia leikkivälineitä.

 

Muuton yhteydessä on aiempien tilojen sisäilmaongelmien vuoksi heitetty Henttisen mukaan paljon tavaraa pois. Erityisesti ns. pehmeitä materiaaleja on uusittu lasten pehmoleluja myöten. – Terveystarkastajan ohjeiden mukaisesti on toimittu. Osa tavaroista on uusittu, osa otsonoitu, osa puhdistettu. Esimerkiksi sänkyjen patjat ja vuodevaatteet ovat uudet.

 

Punkalaitumen kunta suunnittelee rakentavansa uuden päiväkodin Riissuontien varteen ns. Penttilän alueelle. – Rakennuksen urakoitsijasta on tarkoitus tehdä päätös vielä kuluvan vuoden aikana. Rakentamistyöt voisivat alkaa ensi vuoden alkupuolella ja käyttöön uusi päiväkoti voitaisiin ottaa vuoden 2020 alussa, kertoo Pirkko-Liisa Henttinen.

 

Sijainti hyvä

 

Tiistaina puolen päivän jälkeen päivähoidon lapset olivat uusissa tiloissa päivänokosilla ja työntekijät viimeistelivät sisätilojen järjestelyjä. – Onhan tämä toisena päivänä vielä hieman hakusessa mutta kyllä näissä tiloissa mahdollisuuksia on, kun huoneita esimerkiksi on useita, kertoo lastentarhanopettaja Mari Nieminen.

 

Muutosta aiheutti hänen mukaansa myös se, että aiemmin Tinttien ja Peippojen hoitoryhmät toimivat erillisissä tiloissa, nyt aloitellaan elämistä saman katon alla. – Yhdeksän hoitajaa ja nelisenkymmentä lasta on nyt samoissa tiloissa. Onneksi täällä on riittävästi nukkumahuoneita ja leikkitiloja. Vessojakin on peräti neljä, se on aiempiin tiloihin suuri parannus.

 

Parasta Niemisen mielestä neljänsissä väistötiloissa on kuitenkin sijainti. – Tässä on vieressä kirjasto eikä Vartiolaan ja liikuntahallille ole pitkä matka. Toimintaa on sen takia mahdollista kehittää. Näille ”huudeille” se uusikin päiväkoti sopisi, Nieminen naurahtaa.

 

Evästeet