Olemme Facebookissa!

13.07.2023 Eläkeliiton kesäjuhlan täytti laulut, tanssit ja puheet

Tanssiryhmä Uusiks esitti kesäjuhlaan saapuneille vieraille erilaisia tanhuja.
Eläkeliiton perinteistä kesäjuhlaa vietettiin 4.6. tiistaina Särkässä. Ennen tilaisuuden ohjelman alkamista vieraat nauttivat maittavan lihakeittolounaan. Hilkka Välläri toivotti vieraat tervetulleeksi, jonka jälkeen tilaisuuden avasi Satakunnan laulu Kaija Pietilän laulamana ja Jussi Henttosen säestämänä.

Myös Punkalaitumen eläkeliiton yhdistyksen puheenjohtaja Pekka Karppanen toivotti vieraat uudelleen tervetulleeksi juhlaan. – Heinäkuun ensimmäinen tiistai on perinteinen päivä kesäjuhlalle. Toivomme tietenkin aina aurinkoista säätä, mutta tänään ei tarvitse ainakaan hikoilla eikä tiekään pöllyä, Karppanen naurahti.


Tervetuliaispuheessaan hän muisteli aikaa, kun viime kerran on ollut yhdistyksen puheenjohtajana vuonna 2016. – Paljon on tapahtunut maailman laajuisesti siitä, kun viimeksi olin puheenjohtajana. Muun muassa koronapandemia koetteli ja Venäjä on aloittanut hyökkäyssodan Ukrainaan. Oman yhdistyksen sisällä on myös tapahtunut paljon. Kuusi vuotta sitten yhdistyksellä oli jäseniä vähän yli 400 ja nyt jäseniä on yli 600. Lisäksi Punkalaitumen yhdistys on suurin koko Satakunnan piiristä, Karppanen luettelee.


Lisäksi Karppanen kertoo, että monien yhdistyksien jäsenmäärät ovat laskussa, mutta Punkalaitumella tilanne on positiivinen. Hän muistutti myös siitä, kuinka Punkalaitumella yhdistyksen toiminta on aktiivista ja monipuolista. – Erilaiset matkat ja teatterivierailut ovat suosittuja. Aina kun järjestetään, saadaan toimintaan uusia ihmisiä ja sitä kautta myös jäseniä.


Laulua ja tanssia


Seuraavana ohjelmassa oli lauluryhmä KuusVeisaa esitys. He esittivät tilaisuudessa kolme pientä kansanlaulua. Punkalaitumen kunnalta tervehdyksen toi tänä vuonna Päivi Paija. Hän muistutti puheessaan harrastuksien ja liikunnan merkityksestä. – Harrastukset ovat tärkeitä, sillä niistä saa uusia ystäviä ja sosiaalisia suhteita. Tämän päivän eläkeikäiset ovat terveydeltään hyvä kuntoisempia kuin aikaisemmin, Paija kertoo.


Lisäksi hän kehottaa kaikkia huolehtimaan riittävästä unesta, ruokarytmistä ja mielekkäästä vapaa-ajan vietosta. – Ei kannata ottaa eläkeläisen statusta vaan täysi ralli päälle. Lenkkarit jalkaan ja sauvakävelemään. Esimerkiksi 20 minuutin rauhallinen kävely aamulla piristää koko päivää, Paija muistuttaa.


Lauluyhtye Retrotytöt esittivät tilaisuudessa muun muassa kappaleen Josef Josef ja Tulipunaruusut Jussi Henttosen säestämänä. Sen jälkeen Satakunnan piirin tervehdyksen toi puheenjohtaja Heimo Hanhilahti. – Satakunnan piiri täyttää tänä vuonna 50 vuotta ja juhlat pidimme jo Jämijärvellä. Tulossa on kuitenkin vielä risteily, toivottavasti saamme laivan täyteen eläkeläisiä, Hanhilahti kertoo juhlavuoden ohjelmasta.

Hän nosti esiin puheessaan sen, että liitto ajaa edelleen samoja asioista kuin perustusvuosinaan 70-luvulla. – Yhdistyksien toiminta on kehittynyt vuosien varrella, mutta samat haasteet ovat vielä tänäkin päivänä kuin perustamisen aikaan.


Lisäksi Hanhilahti piti Punkalaitumen jäsenmäärän positiivista kehittymistä merkkinä aktiivisesta ja monipuolisesta toiminnan tarjoamisesta. Hän onnitteli myös yhdistystä 600 jäsenen ylittymisestä ja kiitti kesäpäivästä, sekä toivotti kaikille vieraille hyvää kesän jatkoa.


Ennen kahville siirtymistä kuultiin vielä Marja-Liisa Kankaanpään runonlausuntaa sekä nähtiin tanssiryhmä Uusiks tanhuesitys. Heitä ohjasi Risto Säteri. Lopuksi laulettiin vielä yhdessä Pirkanmaan kansallislaulu.  Kahvien jälkeen luvassa oli tanssia Kaijan ja Jussin tahdittamana sekä arpajaiset.

 

Evästeet