Olemme Facebookissa!

13.06.2019 Kunnanhallituksen puheenjohtajan nuija vaihdettiin torilla

Torilla järjestettiin kunnanhallituksen puheenjohtajan nuijanvaihtokahvit, joilla poikkesi parisen sataa ihmistä. Entisen puheenjohtajan Ari Prihtin ja nykyisen puheenjohtajan Linda Lähdeniemen lisäksi paikalla oli kansanedustaja Jouni Ovaska.
Punkalaitumen kunnanhallituksen uusi puheenjohtaja Linda Lähdeniemi kahvitti ihmisiä Punkalaitumen torilla viime torstaina. Paikalla olivat myös hallituksen entinen puheenjohtaja Ari Prihti ja kansanedustaja Jouni Ovaska.

Lähdeniemi aloitti hallituksen puheenjohtajana kesäkuun alussa. Hallituksen ensimmäinen kokous pidettiin tämän viikon maanantaina uudella kokoonpanolla.


– Otan puheenjohtajan tehtävät vastaan hyvillä mielin mutta tiedostan samalla tehtävään liittyvän suuren vastuun ja työmäärään, Linda Lähdeniemi sanoo. – Olen jo ehtinyt koota tietoa puheenjohtajan tehtävää varten ja käynyt läpi kuntalakia sekä kokouskäytäntöjä.


Maanantaiaamuna uusi puheenjohtaja osallistui myös kunnan johtoryhmän kokoukseen. – Aion käydä näissä kokouksissa mahdollisuuksien mukaan jatkossakin, koska haluan pysyä ajan tasalla siitä, mitä kunnassa kulloinkin tapahtuu.


– Tällä hetkellä kunnan taloudellinen tilanne on suhteellisen vakaa. Talouden heilahtelut tosin voivat olla suuriakin johtuen erityisesti sote-menoista. Sen vuoksi odotan uudelta maan hallitukselta sote-uudistuksen toteuttamista. Se toisi mukanaan leveämmät hartiat sote-menoihin ja samalla taloudellista vakautta kuntiin. Uudistus mahdollistaisi myös kunnissa panostamisen hyvinvointi- ja elinkeinopalveluihin, Linda Lähdeniemi toteaa.


Punkalaitumen kunnassa hän löytää myös kehittämiskohteita. Niistä ensimmäiset ovat kunnan markkinointi ja viestintä. – Kaipaan viestinnän kokonaisvaltaista raikastamista ja uuden näkökulman tuomista viestintään, jotta ihmisetkin tietäisivät, mitä kunnassa tapahtuu. Se lisäisi myös luottamusta kuntalaisten ja kunnan välillä.

– Markkinointiin panostaminen taas on tärkeää, koska jos emme itse kerro itsestämme, ei sitä muutkaan kertomaan lähde. Aktiivisesta markkinoinnista olisi hyötyä niin kunnalle kuin yrityksillekin, Lähdeniemi uskoo.
Kunnan tarjoamia palveluita hän pitää monipuolisina mutta kaipaa sitä, että kunta toimisi entistä lähempänä kuntalaisia.


– Toivon, että työnsä aloittaneesta kunnanhallituksesta löytyy yhteistyökykyä ja samaan suuntaan katsomista. Ensi maanantaina pidetään jo kunnanhallituksen, valtuuston puheenjohtajiston ja johtoryhmän yhteinen keskusteluilta, jossa mietitään nimenomaan kunnan toiminnan kehittämistä, heikkouksia ja vahvuuksia, ja sitä, mihin aletaan panostamaan, Lähdeniemi kertoo.


Hän toivoo myös, että kuntalaiset olisivat päättäjiin yhteydessä ja kertoisivat omia toiveitaan ja näkemyksiään. – Keskustelun kulttuuri on se, mitä toivon niin kuntalaisilta, päättäjiltä kuin virkamiehiltä ja muilta kunnan työntekijöiltä.


Heinäkuussa Linda Lähdeniemen saattaa nähdä myös toimittajana, sillä hän aloittelee juhannuksen jälkeen myös Punkalaitumen Sanomien kesätoimittajana.


Myös kunnanhallituksen puheenjohtajan tehtävät jättänyt Ari Prihti oli torilla tyytyväinen. – Kunnan talous on hyvässä kunnossa ja takana on neljä ylijäämäistä tilinpäätöstä. Tämänkin vuoden toteuma näytti keväällä ylijäämää.


– Hirsikoulu ja -päiväkoti ovat valmistumassa, ja työttömyysaste on alhainen. Huolenaihe on väestön väheneminen. Kun aloitin hallituksen puheenjohtajana, oli asukkaita 3 116, nyt 2 900.

 

Evästeet