Olemme Facebookissa!

13.04.2017 Yhdeksän uutta valtuutettua, naiset rynnivät päättäjiksi

Yrjö Pitkänen leimautti äänestyslippunsa vaalivirkailija Veikko Elorannalla ennen uurnaan pudottamista. Toimitusta seuraavat Pekka Karppanen ja Sirkka-Liisa Tanski.
Vaalivoittajia sunnuntaina käydyissä kuntavaaleissa Punkalaitumella olivat Kokoomus ja SDP, jotka molemmat saivat valtuustoon lisäpaikan. Perussuomalaiset ja Keskusta menettivät kumpainenkin yhden paikoistaan. 21 valitusta valtuutetusta yhdeksän on uusia.

Kuntavaalien äänestysprosentti oli Punkalaitumella 68,8. Edellisiin vaaleihin verrattuna äänestysinto laski parisen prosenttia. Ääniä vaaleissa annettiin yhteensä 1713, joista ennakkoon 784.


Valtuustoon valittiin yhdeksän uutta. He ovat Linda Lähdeniemi (kesk.), Mauri Multanen (vas.), Antti Peltomäki (kok.), Terttu Routsi (sd.), Sari Laakso (ps.), Sami Uutto (ps.), Riikka Suominen (kesk.), Merja Pulakka (sd.) ja Marju Pihlajamaa (kok.). Uusista valtuutetuista aiemmilta kausilta valtuustotyöstä on kokemusta Terttu Routsilla ja Marju Pihlajamaalla. Myös Multanen on toiminut varavaltuutettuna useissa kokouksissa aiemmilla kausilla.


Nykyisistä valtuutetuista paikkansa säilyttivät Keskustasta Outi Uusi-Kouvo, Martti Lehtelä, Timo Karunen, Sanna Salioja ja Martti Törmä. Kokoomuksen valtuutetut Sirkka Madekivi, Harri Lumme ja Juha Yli-Parri valittiin niin ikään uudelleen, samoin SDP:n Marja Wakkala. Perussuomalaisista valtuutetuista jatkopestin saivat Martti Mölsä, Ari Prihti ja Ville Seppä.


Kuntavaalien ääniharava Punkalaitumella oli valtuuston puheenjohtajana tällä hetkellä toimiva Outi Uusi-Kouvo, jonka äänimäärä oli 103. – Henkilökohtaisesti odotukset eivät olleet näin korkealla äänien suhteen. Hienoa oli, että naiset saivat hyvin ääniä, siitä olen tyytyväinen. Hyväntuntuinen valtuusto Punkalaitumelle on tulossa, Uusi-Kouvo toteaa.


Yli sadan äänen ylsi myös Perussuomalaisten Martti Mölsä, joka sai 101 ääntä. Kolmanneksi eniten ääniä saivat ensikertalainen Linda Lähdeniemi sekä kokoomuksen Sirkka Madekivi, joiden äänimäärä oli 91.

Evästeet