Olemme Facebookissa!

13.04.2017 Ensikertalaiset yllättyivät iloisesti vaalimenestyksestä

Kunnanvaltuustoon ensikertalaisina nousseet Linda Lähdeniemi, Sari Laakso ja Merja Pulakka korostavat yhteistyön tärkeyttä kunnan ja kuntalaisten asioita hoidettaessa.
Punkalaitumen kunnanvaltuustoon valittiin yhdeksän uutta jäsentä. Heistä eniten ääniä, 91, sai keskustan listalla ehdolla ollut Linda Lähdeniemi. 20-vuotias Linda on yksi Pirkanmaan nuorimmista valtuutetuista kesäkuussa aloittavassa kunnanvaltuustossa.

– Sunnuntai-iltana vaalituloksen julkistamisen jälkeen oli aivan uskomaton fiilis. Olin hetken aivan sanaton, kun näin äänimääräni, Linda iloitsee.


Hurja vaalitulos saa hänet myös nöyräksi. – Olen kiitollinen, että niin moni koki minun olevan luottamuksen arvoinen. On hienoa, että nuoriin luotetaan.


Keskustan listalla toiseksi eniten ääniä kerännyt Linda ei vielä ole asettanut varmoja tavoitteita paikoista, joihin hän päättäjänä haluaisi. – Täytyy odottaa rauhassa, mikä puolueiden välisten neuvottelujen tulos on. Syvästi toki toivon, että pääsisin kunnanhallitukseen. Toisaalta myös sivistyslautakunta kiinnostaa, koska nuorisovaltuuston edellisenä puheenjohtajana osallistuin sen kokouksiin. Taustatietoa siis löytyy.


Linda on tullut tutuksi myös Punkalaitumen Sanomien kesätoimittajana, jossa työssä hänet nähdään myös tulevana kesänä. – Journalistiikan ja viestinnän opiskelupaikkaa olen hakenut. Opiskelemaan pitää Punkalaitumelta lähteä mutta silti oman kunnan asiat pysyvät tärkeinä. Koen olevani hyvin punkalaitumelainen ja kotiseuturakas, Linda kertoo.


– Asioiden edelle ei pidä mennä, mutta politiikka voisi olla ammattini tulevaisuudessa. Kun vuonna 2014 täytin nuorisovaltuuston ehdokaskaavakkeen, en olisi uskonut että nyt ollaan tässä. Se on nyt osoittautunut oikeaksi valinnaksi, Linda Lähdeniemi iloitsee.


Tunnettavuus toi ääniä


– Ilman muuta äänimäärä oli yllätys. Toki minulla oli ajatus läpimenon mahdollisuudesta, sanoo kokoomuksen riveissä 75 ääntä sitoutumattomana kerännyt koneyrittäjä Antti Peltomäki.


Hän arvioi myös vaalimenestyksensä syitä. – Olen paikkakuntalainen ja varmaan pitkän yrittäjäuran takia myös tunnettu kuntalaisille.


– Valtuustotyöhön lähden maltillisin mielin. Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Sen suurempia tavoitteita en ole asettanut mutta teknisen puolen asiat kiinnostavat, samoin lasten ja nuorten hyvinvointi, Antti Peltomäki pohtii.


Kiitollinen mahdollisuudesta


SDP:n listalta uutena kunnanvaltuustoon nousi perhepäivähoitaja Merja Pulakka 38 äänellä. – En ihan tuollaista äänimäärää odottanut joten hyvältä tietysti tuntuu ja olen tosi kiitollinen, että sain tämän mahdollisuuden.


– Valtuustossa haluan olla kehittämässä kaikkien kuntalaisten hyvinvointiin ja palveluihin liittyviä asioita, vaikka lapsiperheet erityisesti ovatkin sydäntäni lähellä. Avoimin mielin ja yhteistyötä tehden aloitetaan, Pulakka tuumii.


Oikeudenmukaista päätöksentekoa


Perussuomalaisten listalta uutena valtuustoon noussut työhönvalmentaja Sari Laakso yllättyi omasta läpimenostaan. – Alkuhämmennyksen jälkeen tuntuu tietysti hienolta ja odotan innolla valtuustotyötä. En alun perin uskonut läpimenoon. Naisten määrän lisääntyminen valtuustossa on positiivinen asia.


– Itseäni päättäjänä kiinnostavat kunnan työllisyyden hoitoon liittyvät asiat, lasten ja nuorten ennaltaehkäisevät palvelut, niiden kehittäminen ja saatavuus kunnassa sekä kolmannen sektorin toiminta palveluiden tuottajana, Sari kertoo.


Hän lupaa olla aktiivinen ja asioihin perehtyvä valtuutettu. – Odotan yhteistyötä ja avoimuutta. Päätöksiä on harkittava useista näkökulmista ja ne on myös pystyttävä perustelemaan. Jos ei tunne palveluita, on jalkauduttava. Silloin päätöksenteossa toteutuu myös oikeudenmukaisuus.

 

Evästeet