Olemme Facebookissa!

12.10.2023 Perhetapahtuma yhteistyönä Mikkelinpäivänä

Pakarin lähimetsässä päästiin tekemään taidetta luonnon materiaaleilla Mikkelinpäivänä.
Punkalaitumelaiset toimijat yhdistivät voimansa järjestämällä Mikkelinpäivänä perheille tarkoitetun tapahtuman Pakarin kodalla. Järjestelyissä mukana olivat seurakunta, kunnan nuorisotoimi, 4H, MLL sekä Latu ja Polku.

Pakarin lähimetsässä oli tarjolla tehtävärata ja ”enkelipolku”, jonka varrella saattoi bongata enkeleitä, maalata luonnonväreillä tai ottaa mukaansa vaikka terveellisiä retkieväitä. Asvalttipihalla pääsi piirtämään katuliiduilla ja kodalla saattoi paistaa makkaraa.


– Kokeilimme eri toimijoiden voimien yhdistämistä tällaista perheille suunnattua tapahtumaa varten. Yhdistyksissä ajatukseen suhtauduttiin ihanan positiivisesti ja ilman päällekkäisyyksiä mukaan olisi lähtenyt vielä lisääkin toimijoita, kertoo seurakunnan nuorisotyöntekijä Leena Tasanen.


Seurakunta aktivoi ihmisiä myös ämpäritempauksella. Eri puolille pitäjää oli viety seurakunnan teettämiä ämpäreitä ja vihjeitä niiden sijainnista annettiin sosiaalisessa mediassa. Ämpärin saattoi löytää muun muassa useammalta luontoretkikohteeksi sopivalta kodalta, Emmanpuistosta tai Porttikalliolta.


– Punkalaitumella on paljon erilaisia ajanviettokohteita perheille lähellä luontoa. Halusimme vinkata myös niistä tempauksellamme, Leena Tasanen kertoo.


Pitäjän eri puolilla sijaitsevien kotien potentiaalista ulkoilukohteina muistuttaa myös MLL-Punkalaitumen puheenjohtaja Katja Tanski. – Tuntuu, että kodat ja laavut löydettiin, kun tuli korona. Silloin vain ei voinut järjestää yhteisiä tapahtumia. Koronan jälkeenkin nämä kohteet ovat kuitenkin edelleen paikoillaan.

 

Evästeet