Olemme Facebookissa!

12.01.2023 Työryhmä selvittämään teknisen toimen henkilöstön kokemaa epäasiallista kohtelua

Kunnanhallitus valitsi maanantaina pitämässään kokouksessa työryhmän, jonka tehtävänä on selvittää teknisen toimen työntekijöiden ilmoituksensa mukaan kokemaa epäasiallista kohtelua luottamushenkilöiden ja poliitikkojen taholta.

Työryhmän puheenjohtajaksi valittiin kunnanvaltuuston puheenjohtaja Harri Lumme (kok.) ja jäseniksi kunnanhallituksen puheenjohtaja Linda Lähdeniemi (kesk.), kunnanjohtaja Tuija Ojala, työsuojeluvaltuutettu Jonne Räsänen sekä henkilöstöpäällikkö Tiina Mäkiranta, joka toimii myös ryhmän sihteerinä.


– Ensimmäisessä vaiheessa laadimme työsuunnitelman, miten asiassa edetään ja esitämme sen kunnanhallitukselle. Pyrimme tietysti kokoontumaan niin nopeasti kuin mahdollista, kertoo Harri Lumme.


Hän pitää tilannetta ennen selvittelyn aloittamista hankalana, sillä saatavilla ei ole yksilöllistä tietoa siitä, millaista teknisen toimen työntekijöiden kokema epäasiallinen kohtelu on ollut ja ketkä sitä ovat harjoittaneet.


– Välivaiheen tehtävä on selvittää, mikä työntekijöiden kokemus on, ja sen jälkeen tehtävä suunnitelma siitä, miten tilanne korjataan. Asia halutaan selvittää yhdessä työntekijäpuolen kanssa, mikä on huomioitu myös työryhmän kokoonpanossa, Harri Lumme toteaa.


Punkalaitumen Sanomat keskusteli myös joidenkin mielenilmauksen allekirjoittaneiden työntekijöiden kanssa, mutta he eivät halunneet kommentoida asiaa, vaan totesivat, että asiasta tulee jossain vaiheessa mediatiedote. Myöskään mielenilmauksena suoritettavan ulosmarssin ajankohdasta ei ollut ainakaan maanantaina tietoa.

 

Evästeet