Olemme Facebookissa!

12.01.2023 Teknisen johtajan työtehtävistä pyydetään selvitys

Tiistain lumipyry kuvaa kelinä sitä myräkkää, joka tällä hetkellä tuntuu riepottelevan kuntaa. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Linda Lähdeniemi ja valtuuston puheenjohtaja Harri Lumme ovat luottamusjohdon puolella keskeisissä rooleissa tilanteen selvittelyssä.
Punkalaitumen kunnanhallitus päätti maanantaina pitämässään kokouksessa pyytää tekniseltä johtajalta selvitystä hänen työtehtävistään. Päätös syntyi äänin 0–7 ja kunnanjohtaja Tuija Ojala jätti päätökseen eriävän mielipiteen.

Hallitus käsitteli valtuutettu Ari Prihtin (kok.) joulukuun kokouksessa jättämää ehdotuspontta. Siinä Prihti esitti, että kunnanhallituksen tulee käydä keskustelu siitä, tarvitaanko kunnassa kokopäiväisen teknisen johtaja virka vai riittäisikö puolipäiväinen virka.


Kunnanjohtaja Tuija Ojalan esitys oli, ettei ehtotusponsi johda toimenpiteisiin, koska tekninen johtaja on täystyöllistetty, ja että kunnanhallitus ehdottaa valtuustolle aloitteen loppuun käsitellyksi.


Kokouksessa kunnanhallituksen puheenjohtaja Linda Lähdeniemi (kesk.) esitti, että kunnanhallitus pyytää tekniseltä johtajalta selvitystä työtehtävistä, jotta valtuustoaloite voidaan käsitellä ja saadaan tarpeeksi laajaa tietoa teknisen johtajan työnkuvasta. Esitystä kannatti Marja Wakkala (sdp.).


Lähdeniemen esitys hyväksyttiin äänestyksessä äänin 0–7. Kunnanjohtaja Tuija Ojala jätti päätöksestä eriävän mielipiteen. Hän kertoo Punkalaitumen Sanomille, että piti tekemäänsä esitystä riittävänä ehdotusponnen käsittelylle.


Linda Lähdeniemi puolestaan kertoo voittaneella esityksellään halunneensa varmistaa sekä työntekijän että luottamushenkilöiden oikeusturvaa. – Työntekijän kannalta pidän hyvänä, että asia selvitetään, koska silloin viranhoitoon liittyvät turhat puheet saadaan loppumaan. Toisaalta myös valtuutetuilla on oikeus saada pyydetty selvitys.


Äänestyksessä kunnanhallitus oli yksimielisesti Lähdeniemen esityksen takana ja esittelijänä toiminut kunnanjohtaja pysyi oman esityksensä takana. Tässä ei Lähdeniemen mielestä ole suurta dramatiikkaa.


– Esittelijällä on oikeus tehdä sellainen esitys, jonka näkee hyväksi ja jokaisella kunnanhallituksen jäsenellä puolestaan oikeus päättää, miten asian parhaaksi näkee. Luottamushenkilöt olivat asiassa kuitenkin yksimielisiä, Linda Lähdeniemi sanoo.

Poikinut palautetta


Ehdotusponnen valtuustossa jättänyt Ari Prihti kertoo saaneensa asiasta runsaasti palautetta. – Henkilökohtaisesti saamani palaute on ollut positiivista ja sitä on tullut paljon. Mitä olen sivusta seurannut joitain keskusteluja, niin epäasiallisuuttakin on kyllä ollut havaittavissa.


– Tarkoitus oli, että kunnanhallitus saa mahdollisuuden käydä keskustelua asiasta. Lopputuloshan voi olla vaikka se, että teknisen toimen henkilöstöresurssia pitää lisätä. Sen sijaan toinen ja vallan eri asia on esiin noussut teknisen toimen henkilöstön kokema epäasiallinen käytös. Se tulee tietysti selvittää huolellisesti, Prihti sanoo.

 

Evästeet