Olemme Facebookissa!

11.11.2021 Jesse Poutalasta Punkalaitumen Vuoden Yrittäjä

Jesse Poutala otti vastaan vaimonsa Elinan kanssa Vuoden Yrittäjän palkinnon Punkalaitumen Yrittäjien puheenjohtajalta Mari Pohjalalta, Pirkanmaan Yrittäjien puheenjohtajalta Janne Vuoriselta sekä Punkalaitumen Yrittäjien varapuheenjohtajalta Mikko Uotilalta.
Punkalaitumen Vuoden 2021 Yrittäjänä palkittiin viime perjantaina Jeesi Service Oy:n omistaja Jesse Poutala. Punkalaitumen Yrittäjien Y-juhla ja samalla yhdistyksen 85-vuotisjuhla järjestettiin Myllypirtillä Jalasjoella.

– Tunnen olevani etuoikeutettu, kun saan vastaanottaa Vuoden Yrittäjän tunnustuksen. Kymmenen vuotta sitten minut palkittiin vuoden nuorena yrittäjänä. Silloin luulin tietäväni yrittäjyydestä kaiken. Kuinka vähän oikeasti tiesinkään, totesi Jesse Poutala pitämässään kiitospuheessa.


Vuoden Yrittäjän palkinnon Poutala otti vastaan yhdessä vaimonsa Elinan kanssa. Palkinnon ojensivat Punkalaitumen Yrittäjien puheenjohtaja Mari Pohjala ja Pirkanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Janne Vuorinen.
Punkalaitumen kunnan puolesta Poutalaa onnittelivat kunnanvaltuuston puheenjohtaja Harri Lumme, hallituksen puheenjohtaja Linda Lähdeniemi ja kunnanjohtaja Tuija Ojala. Punkalaitumen Naisyrittäjien yhdistyksen onnittelukukat ojensi puheenjohtaja Niina Vähä-Jaakkola ja Punkalaitumen Osuuspankin tuopin toimitusjohtaja Petri Antila. Vuoden 2020 Vuoden Yrittäjänä palkittu Hilkka Välläri onnitteli Jesse Poutalaa kukin.


Yrittäjäjuhlassa huomioitiin myös pitkäaikaisia paikallisia yrittäjiä. Suomen Yrittäjien timanttiristillä palkittiin Sami Nurmilaakso ja kultaisella ristillä Jari Ojala.


Virallisen osuuden jälkeen ilta jatkui tanssin merkeissä.

85 vuotta yrittäjyyden asialla


Yrittäjäjuhlaan, joka samalla oli Punkalaitumen Yrittäjien 85-vuotisjuhla, vieraat toivotti tervetulleeksi puheenjohtaja Mari Pohjala. Hän kävi läpi yhdistyksen perustamisvaiheita lukien uutisen perustamisesta vuoden 1936 Punkalaitumen Sanomista. Punkalaitumen Yksityisyyrittäjäin perustamiskokous pidettiin 15. kesäkuuta 1936 Vartiolassa.


– Tätä vuonna 1936 aloitettua työtä on hieno päästä edelleen jatkamaan paikkakunnalla. Toivottavasti toiminta yrittäjyyden puolesta paikkakunnalla jatkuu vielä pitkään ja saamme lukea historiamuisteloja lehden sivuilta vielä vuosien päästä.


Pirkanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Janne Vuorinen totesi yritysten selvinneen Pirkanmaalla pelättyä paremmin ensimmäisestä koronavuodesta. – Ennustettua konkurssiaaltoa ei viime keväänä tullut. Tämä ei ole kuitenkaan koko totuus.


– Korona-aika on kohdellut yrityksiä ja yrittäjiä hyvin eri tavoin. Vaikka konkurssiaaltoa ei tullut, yrityksiä lopetetaan nyt normaaliaikaa selvästi enemmän. Tämä ei vielä tilastoissa näy, mutta se näkyy järjestömme neuvonta- ja tukipalveluihin tulevissa yhteydenotoissa.


Vuorinen huomioi myös, että osa yrityksestä on joka pystynyt kehittämään toimintaansa pandemian aikana. – Löytyy myös paljon yrityksiä, jotka ovat jopa hyötyneet tilanteesta. Moni yritys on pystynyt muuttamaan suuntaa kehittämällä liiketoimintaansa ja vastannut siten pandemian tuomiin haasteisiin. Tämä onkin yksi korona-ajan positiivisista vaikutuksista.

 

Teksti: Juha Aro

 

Evästeet